Cort KX700 hakkında

Merhabalar, gectigimiz yıl satın aldigim CORT KX700 hakkinda egerki almayi düşünen yada merak edenler için bir tecrübe yazısı yazmak istedim.
Oncelikle yaklaşık 15 17 sene öncesi ilk elektro gitarım kore üretimi bir Cort Kx 5 fr idi. Ozamanlar oldukça uygun fiyatına göre iyi bir sound ve ortalama bir rahatlik elde etmiştim ozamanlarda aslinda hayranligim Opeth dinlediğimden Prs Custom 24 üzerineydi ama ogrenci gelirimle param buna yetmişti yaninada oldukça uygun fiyata tamir gormus bir Marshall valvestate vs100 çekmiştim (100 watta ne gerek var demeyin ozamanlar modaydı 🙂) neyse zaman gecince elimede biraz para geçmesi sonrasi niyeyse Prs custom 24 yerine Prs Torero aldim yillar boyuda kullandım gelelim CORT Kx700 e
İlk gordugumde tasarımı ve specleri çok iyiydi tr de bir iki yerde 41 42k ya satılıyordu. manyetikler Seymour Sincan Nazgul ve sentinel , Evertune köprü , Cort kilitli burgular , ve çelik fretleri düşününce gitar bedava gibiydi ki ben nakit havale ile 37000 TL ye gitarı aldım.
Gitar elime ulaştı ve 1 yıldır Prs ile kullanıyorum
Gitarin sapı ve klavyesi benim için çok rahat. Dar bir klavyeye ve yanlış hatırlamıyorsam ince U tipi bir sapa sahip. Görüntüsü çok hoş kasasi dizimde guzel ve rahat oturuyor.Sound olarak Maun gövde ve kalin bir swamp ash üst kapak ile biraz koyu ama modern agresif bir ton veriyor. Evertune un katkilari ile akort stabilitesi oldukça iyi. Lead ton lari ortalamanin az biraz üstü clean tonlarida açıkçası beklenildiği gibi biraz sert. Gitarin kötü yanlarina biraz daha odaklanirsak potans yerleşimi kötü. ilk kullandığım Kx 5 fr de böyleydi. Alışamam sanıyordum ama zamanla hiç sorgulamicak kadar alıştım. Onun dışında boya ve vernik işciliği iyi değil . Boya isciliginde hatalar dikkat edince göze geliyor, vernikde ince özensiz gibi. Onun dışında bir problemi yok.Hala severek kullanmaktayım. Buarada bu boya ve vernik işciliği konusundaki hata ve düşük kaliteli malzeme kullanımı nedense son yıllardaki bir çok gitar markasinda belli bir segmente kadar mevcut .. Onun dışinda Ozamanlar diğer markalardada bir çok gitar modelini denedim ve neyazikki hiç biri o fiyat aralıklarında beni tatmin etmemişti.. specleri yorumları ve aldiği ödüller nedeniyle bu modeli tercih etmiştim .Açikcasi pişman etmedi.

Son düzenleme:

Geri