Cort KX5 FR

800.000 kilometrede kronikli motor eski model range rover almak gibi, parana yazık atsan atılmaz satsan satılmaz, muhtemelen çalınmaz da.

edit: düz sallayıp geçmiş olmamak için ilk görüşte gördüklerimi söylüyorum gitarın aksamları hep paslanmış muhtemelen içi de oksitlenmiştir iyi saklanmamış, floyd rose zaten ucuz gitarlarda kabus olan bi sistem üstüne eşik kilitleri yok, işi bilmeyen biri tarafından kullanıldığı mi telinin yanlış bağlanmasından belli, cort markasını ne kadar sevsem de ucuz ve çok eski bir gitar, truss rod kapağı yok diğer aksamların nem kapmış pislenmiş paslanmış oluşundan yola çıkarak söylüyorum ki %80 truss rod da sıkıntı çıkarır, ne yapsan ne etsen bu gitarla uğraştığına para harcadığına değmez, 2000 lira falan olsa yine alınmaz.

O kalin mi teli ne oyle!

Sap ayari yapilan (truss rod) kapagi neden yok. Sap ayari her gun her gun yapilan birsey degil ki. Bir kere yapilir aylarca hatta gitar iyi kosullarda saklanir ve hep ayni kalinlikta tel kullanilirsa belki yillarca kalir. Yani o kapakla isin bitince takarsin kapali kalir. Ya bir turlu ayar tutmuyordu, tekrar tekrar ugrasildigi icin acik kaldi ve zamanla kayboldu. Ya da gitarina deger vermeyen, iyi bakmayan biri tarafindan kullanildi. Her iki durumda da gitari almamak icin yeterli.

Ust esik kilitleri yok. Belli ki hareketli kopru ayar tutmuyor, surekli akord kaciriyor. Ya kopru sabitlenmis ya da tekrar tekrar akord yapmak kolay olsun diye ust esik kilitleri sokulmus. Bu da gitari almamak icin yeterli.

2000'lerin basinda hareketli kopruye sahip olan Cort gitarlarla ilgili cok fazla sorun dinledim.

EVL serisinin bir kac farkli modelini ve single-cut bir kac modelini kullanmistim. Guzel gitarlardi. Dusuk butce icin mantikli bir markadir ancak bu gitar hic mantikli degil. En azindan ben olsam uzak dururdum.

Geri