Cort KXMP-2

Arkadaşlar merhaba ,

Cort'un bu modeli fiyat olarak kıvama geldi artık , üstelik 6 taksite buluyorum. Süper janti görünen bir gitar ancak sipariş vermeden önce takıldığım tek husus var , bu gitar sapının eğrilik yarıçapı. Bilgi veren olursa sevinirim , 12" ve üzeri ise zaten problem yok ama Fender tipiyse 9,5" gibi yandık o zaman Very Happy

Şimdiden herkese teşekkürler!
 
KX MP-2 ile ilgili sorumu togarma nın açtığı başlıktan devam ettirmek istedim ona cevap niteliğinde bir mesaj değildir...

Şu anda elimde KX1-Q ve KX MP-2 var, sorunum KX MP-2 ile. Cort Masterpiece serisini diğer markaların eş değer gitarları ile seviye olarak kıyasladığımızda Custom ve Signature serilerine denk geldiğini düşünüyorum.

"Masterpiece serisi,kelimenin de anlamı üzere,bir sanat şaheseridir.Her gitar,el yapımı olup,en iyi lüthiyeler tarafından,sofistike tonlar ve armonikleri üretmek üzere,tasarlanmıştır.Bu enstrümanlar,size sadece yeni müzikal alanlar için ilham vermeyecek,aynı zamanda yarattığınız ve icra ettiğiniz sanatın bir parçası,uzantısı olacaklardır."

Gibi bir açıklama ile resmi sitesinde tanıtılan bir üründen fiyatıda göz önüne alınınca beklentim çok fazla oldu. Gitarlarda görsellik benim için çok önemli. En ufak bir çizik yada boya sorunu, metal aksamın zaman içerisinde korozyona uğraması gibi görselliği çok fazla etkileyen sorunlarla karşılaşmamak için bu tip gitarlar içerisinde bir arayışa girdim tabiki korkunç fiyatlar karşımıza çıktı Cort fiyatına karşılık verdiği performansla KX1-Q ile gözümü boyamıştı masterpiece serisinin tam istediğim şeyi bana vereceğini düşündüm


---Gitarla birlikte yukarıdaki sertifikada bana verildi ancak sertifikada MP-1 yazdığını görüyoruz.
---Gitarın arka yüzündeki elektrik aksamın kapağında 4 vida deliği var ancak bunların iki adedinde vida vardı ikisi boştu.
---En önemli sorunumsa metal aksamla, o pırıl pırıl halini sonsuza dek korumasını tabiki beklemiyordum ama üzerindeki sarı kaplamanında zamanla silinip altından metalik rengin çıkması için 1,5 yıl bana biraz kısa bir süre gibi geldi.
---Fretlerin erimeside aynı şekilde bariz hızlı oldu. Neye göre derseniz aslında kıyaslanması gereken gitarın o olmamasına rağmen KX1-Q ve diğer arkadaşlarımdaki standart cort modelleri.

(Özellikle manyetiklerin sağ tarafına dikkat ediniz kaplamanın silindiğini göreceksiniz)

Burda anlatmak istediğim cort un kötü bir gitar olduğu falan kesinlikle değildir,amacım karalamak değil. Ayrıca gitarlarda işlevsel hiç bir sorun yok gerçekten dört dörlük. Sorunlar şu aşamada görsel ama malzemenin dayanımı düşünülürse bu sürede görsel sorunlar başladıysa işlevsel sorunların başlamasıda kısa sürede olacaktır.

Forumda gördüğüm kadarı ile Cort fabrikası ile bağlantıya geçip custom gitarlar yaptırmış yada yaptırmaya çalışan üstadlar var yada işin aktif olarak ticari boyutu ile uğraşan bu ürünleri alıp satan, para kazanan insanlar var onlara sorularım
1-Yukarıda sıraladığım 4 sorun bu seviyede bir üründe normalmidir sizce?
2-Buna benzer bir yazıyı müşteri şikayeti olarak Cort Kore fabrikasına göndermeyi düşünüyorum, eğer böyle bir şey yaparsam ciddiye alınır bana cevap verilirmi?



Not: Gitarlar ev ortamında çalınmaktadır, aktif bi müzik çalışması, bar programı yada konserlerde kullanılmamıştır. Hatta yoğun çalıştığım için normaldende az kullanıldı diyebilirim.

İhtiyaç halinde resim ekleyebilirim.

KX MP-2 2006 yılının sonunda istanbuldan bir mağzadan alınmıştır.
KX1-Q 08-2007 üretimi olup 01-2008 den beri kullanılmaktadır.
 
1000-1500ytl lik çoğu gitarda(başta cort ve ibanez)bu sorun olur ve gayet doğaldır.Bende Cort Evl K6 vardı.Köprüsünün ve manyetik çerçevelerinin rengi değişmişti.

Ama bahsettiğin custom modelde 1,5 senede böyle birşey olması bana pek normal gelmedi.Ayrıca 10 yıllık gitarlarda bile perdelerin çok erimediğini görmüş biri olarak bunun pek normal olmadığını düşünüyorum.Tabi üstad lar konuya daha vakıf olurlar eminim...
 
Perde erime olayı kullanıcıya göre de değişiyor.Perdelere deli gibi bastıran, böyle bend yapanların perdeleri daha çabuk erir.Ben gitarıma dunlop fretlerden taktırdım ama bir senede hatrı sayılır derecede eridi mesela.Yıllarca gitar kullanıp perdeleri çok az eritebilenler de var.Çalış şekline göre değişiyor.Cort'un böyle bir gitarında dandik bir fret kullanacağını sanmıyorum yani dunlop fretleri bile biz 20 küsür milyona alıyoruz, düşün Cort'a kaça geliyordur bunlar.Bu kadar ufak bir hesapta olamaz bence Masterpiece bir gitar için.Daha iyi açıklayabilecek arkadaşlar vardır ama sanırım.

Altın hardware'in rengini kaybetmesi de çok karşılaşılan bir durum diye biliyorum.Sürtünmeden falan filan dış etkilerden dolayı oluyor. Krom hardwarede mesela, zaten aksam krom/al tarzı aynı renk bir şey olduğundan sürtünme de olsa renk değişmiyor fakat altın rengi olunca, hardware bu renk değil, alında yine bildiğimiz krom/al tarzı bir madde ile yapılmış hardware var, üstüne de altın ya da o renk bir şey kaplanıyor, sürtünme ile zamanla üstteki kaplanan madde gidince alttaki krom rengi açığa çıkıyor.Siyah zaten bildiğin boya gibi.O yüzden siyahın gitmesi zor oluyor altına göre.Bence böyle yani.

ilk soruna gelirsek.Cort'un Masterpiece serileri her sene sınırlı sayıda üretiliyor diye biliyorum.Bu seri ilk çıktığı sene MP1 olarak geçiyordu.Hatta bu MP1'lerde EMG set takılıydı sanırsam.Bunların üretimi bitti, yeniden Katana serisinden bir Materpiece ürettiklerinde bu sefer MP2 denildi.Seymour Duncanlı olanlar bunlar. Tabi tek farkılık bu manyetikler değil.Şu an evde değilim daha da ayrıntısına giremiycem malesef.Zenox serisinin mesela MP3'leri de çıktı.Öyle her bir kaç senede bir bazı özellikleri değişen ve sınırlı sayıda üretilen bir seri bu masterpiece'ler.
 
Cevaplar için teşekkürler. Eldrun bahsettiğin cort masterpiece serisinin çıkış mantığını biliyorum dediğin gibi MP1 ler EMG setliydi sonra 2 de Seymour Duncanlı çıktı bendeki Seymour Duncanlı ancak sertifika MP1 olarak düzenlenmiş, bu yüzden sanki bir tutarsızlık varmış gibi geldi bana.
 
abi renk atma işi sürdünmeden değil bilgiğimce elin terlemesiyle alakalı bir durum.Bir kişide 3 senede olurken,eli çok terliyen bir başka kişde daha kısa sürede olabilmekte.Yani büyük oranda terin bileşimindeki kimyasallarla alakalı diye biliyorum...
 
Anlıyorum mfikret dediğin gibi terlemenin büyük etkisi vardır bu duruma, tellerde olan korozyon ve aşınmaya etkisi olduğu gibi bu konudada etkisi olur ama resme dikkat edersen elle temasın çok sık olmayacağı bir yer köprüde yada köprü manyetiğinin olduğu çerçevede olsa muting yaparken terli elle temas söz konusu olur ama bu manyetik çerçevesi neck te ve çerçevenin alt kısmında bana sorun sürtünmeyle ilgili gibi geliyor.
 
Verirken karıştırmışlardır sertifikayı, pek takmazdım ben.Yine de aldığın yere bi sor istersen.

mfikret demiş ki:
abi renk atma işi sürdünmeden değil bilgiğimce elin terlemesiyle alakalı bir durum.Bir kişide 3 senede olurken,eli çok terliyen bir başka kişde daha kısa sürede olabilmekte.Yani büyük oranda terin bileşimindeki kimyasallarla alakalı diye biliyorum...

Sürtünme derken elin sürtünmesiyle ve terle olan şeyi kastettim ben de. 🙂

Başka nedenleri de vardır belki, bilmiyorum, gördüğüm çoğu altın hardware'lü gitarın hardware rengi zamanla açılıyor. Nemli bir yerdesindir.Ben mesela geçen yaz, manyetik çerçevelerindeki vidaları değiştiriyim dedim, hem bir kaçı kayıp hemde hepsinin tipi farklıydı, paslanmışlardı da.Gittim gıcır gıcır yeni vidalar aldım manyetik çerçevelerine taktım, krom gibi parlıyordu.Şu an ise baya bi kararmış durumda saptakiler de köprüdekiler de.
 

Geri
Üst