KX MP-2 ile ilgili sorumu togarma nın açtığı başlıktan devam ettirmek istedim ona cevap niteliğinde bir mesaj değildir...
Şu anda elimde
KX1-Q ve
KX MP-2 var, sorunum
KX MP-2 ile. Cort Masterpiece serisini diğer markaların eş değer gitarları ile seviye olarak kıyasladığımızda Custom ve Signature serilerine denk geldiğini düşünüyorum.
"
Masterpiece serisi,kelimenin de anlamı üzere,bir sanat şaheseridir.Her gitar,el yapımı olup,en iyi lüthiyeler tarafından,sofistike tonlar ve armonikleri üretmek üzere,tasarlanmıştır.Bu enstrümanlar,size sadece yeni müzikal alanlar için ilham vermeyecek,aynı zamanda yarattığınız ve icra ettiğiniz sanatın bir parçası,uzantısı olacaklardır."
Gibi bir açıklama ile resmi sitesinde tanıtılan bir üründen fiyatıda göz önüne alınınca beklentim çok fazla oldu. Gitarlarda görsellik benim için çok önemli. En ufak bir çizik yada boya sorunu, metal aksamın zaman içerisinde korozyona uğraması gibi görselliği çok fazla etkileyen sorunlarla karşılaşmamak için bu tip gitarlar içerisinde bir arayışa girdim tabiki korkunç fiyatlar karşımıza çıktı Cort fiyatına karşılık verdiği performansla KX1-Q ile gözümü boyamıştı masterpiece serisinin tam istediğim şeyi bana vereceğini düşündüm
---Gitarla birlikte yukarıdaki sertifikada bana verildi ancak sertifikada MP-1 yazdığını görüyoruz.
---Gitarın arka yüzündeki elektrik aksamın kapağında 4 vida deliği var ancak bunların iki adedinde vida vardı ikisi boştu.
---En önemli sorunumsa metal aksamla, o pırıl pırıl halini sonsuza dek korumasını tabiki beklemiyordum ama üzerindeki sarı kaplamanında zamanla silinip altından metalik rengin çıkması için 1,5 yıl bana biraz kısa bir süre gibi geldi.
---Fretlerin erimeside aynı şekilde bariz hızlı oldu. Neye göre derseniz aslında kıyaslanması gereken gitarın o olmamasına rağmen KX1-Q ve diğer arkadaşlarımdaki standart cort modelleri.
(Özellikle manyetiklerin sağ tarafına dikkat ediniz kaplamanın silindiğini göreceksiniz)
Burda anlatmak istediğim cort un kötü bir gitar olduğu falan kesinlikle değildir,amacım karalamak değil. Ayrıca gitarlarda işlevsel hiç bir sorun yok gerçekten dört dörlük. Sorunlar şu aşamada görsel ama malzemenin dayanımı düşünülürse bu sürede görsel sorunlar başladıysa işlevsel sorunların başlamasıda kısa sürede olacaktır.
Forumda gördüğüm kadarı ile Cort fabrikası ile bağlantıya geçip custom gitarlar yaptırmış yada yaptırmaya çalışan üstadlar var yada işin aktif olarak ticari boyutu ile uğraşan bu ürünleri alıp satan, para kazanan insanlar var onlara sorularım
1-Yukarıda sıraladığım 4 sorun bu seviyede bir üründe normalmidir sizce?
2-Buna benzer bir yazıyı müşteri şikayeti olarak Cort Kore fabrikasına göndermeyi düşünüyorum, eğer böyle bir şey yaparsam ciddiye alınır bana cevap verilirmi?
Not: Gitarlar ev ortamında çalınmaktadır, aktif bi müzik çalışması, bar programı yada konserlerde kullanılmamıştır. Hatta yoğun çalıştığım için normaldende az kullanıldı diyebilirim.
İhtiyaç halinde resim ekleyebilirim.
KX MP-2 2006 yılının sonunda istanbuldan bir mağzadan alınmıştır.
KX1-Q 08-2007 üretimi olup 01-2008 den beri kullanılmaktadır.