Cort, hakkında en çok demagoji ve spekülasyon yapılan marka. Amacım yeni bir tartışma yaratmak değil, elbette Cort'un da her markanın olduğu gibi ucuz ve kalitesiz modelleri var ama NZS1 gibi kaliteli gitarları da var. Cort hakkında atıp tutmadan önce bir de bunu yakından görün istedim. İnsan eline alınca bile farkı hissediyor. Bir LesPaul olduğunu iddia etmiyorum ama özellikle Cort diye isim mi olur ehe ehe düzeyinde eleştiri getirenler bir daha düşünsün.
Eski bir Cort aleyhtarı olarak ben ikna oldum açıkçası, adı ne olursa olsun iş malzeme ve işçilikte bitiyor. Bundan önce X-TH kullandım son derece memnundum ama sadece heavy metale kısıtlı kalmamak için NZS ile değiştirdim. X-TH'ın EMG'leri canavar gibiydi ama bundaki Seymour Duncan 59 ve custom custom'ın da dadından yinmiyor valla.
Boy pos endama bak
Jelatinleri çıkarmamışım ehe ehe
Sperzel tuners (bilen bilir ama şöyle diyeyim teli delikten geçirip aynı floyd rose gibi sıkıştırıyorsunuz bu görünen yuvarlak düğmelerle, dolayısıyla tuner'a teli kaç tur sarayım, akort kaçar mı gibi dertler kalmıyor. Bu arada dikkat "hand crafted" yazıyor.
24. perdeye kolayca ulaşalım
Alttaki switch humbucker'ı single yapıyor
TonePros bridge
12. perde NZ logosu
Eski bir Cort aleyhtarı olarak ben ikna oldum açıkçası, adı ne olursa olsun iş malzeme ve işçilikte bitiyor. Bundan önce X-TH kullandım son derece memnundum ama sadece heavy metale kısıtlı kalmamak için NZS ile değiştirdim. X-TH'ın EMG'leri canavar gibiydi ama bundaki Seymour Duncan 59 ve custom custom'ın da dadından yinmiyor valla.
Boy pos endama bak
Jelatinleri çıkarmamışım ehe ehe
Sperzel tuners (bilen bilir ama şöyle diyeyim teli delikten geçirip aynı floyd rose gibi sıkıştırıyorsunuz bu görünen yuvarlak düğmelerle, dolayısıyla tuner'a teli kaç tur sarayım, akort kaçar mı gibi dertler kalmıyor. Bu arada dikkat "hand crafted" yazıyor.
24. perdeye kolayca ulaşalım
Alttaki switch humbucker'ı single yapıyor
TonePros bridge
12. perde NZ logosu