Cort x2 elektro gitar bazı perdelerde cızırtılı ses sorunu

Bu konular hakkında neredeyse hiçbir bilgim yok. Yakın zamanda heves edip 2. el olarak Cort X2 elektro gitar amfi aldım ve tel taktırdım. Bazı perdelere basınca çoğu telden cızırtılı ses geliyor. Sap ayarı ve tel yüksekliği için gitarın videosunu ekleyeceğim. Olabildiğince göstermeye çalıştım. Dağınıklık için kusura bakmayın. Ne yapmam lazım? Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

Aynı sorun ile biri bir başlık açmıştı. Bir baktık; telleri tam ortadan ve parmakları ile çekerek klasik gitar gibi çalıyordu. Yani cızırtıdan şikayet edenin gitarında bir sorun yoktu aslında.

Paylaştığınız videodaki açılardan bir şey anlamak mümkün değil. Bunun gitar ile ilgili bir sorun olup, olmadığını anlamak için sizin çalımınızı görmemiz gerekiyor. Perdelere doğru basıyor musunuz? Elinizin konumu doğru mu? Telleri çaldığınız konum neresi? Ne sitilde çalıyorsunuz? gibi bir çok şey bu işin ana maddesidir.
Diğer türlü size burada sapı büktürüp, gitarın bütün ayarları ile oynatırlar, perdelere tesfiye yaptırırlar. Hiç sorun olmayan bir gitar sorunlu hale gelir.

Aynı sorun ile biri bir başlık açmıştı. Bir baktık; telleri tam ortadan ve parmakları ile çekerek klasik gitar gibi çalıyordu. Yani cızırtıdan şikayet edenin gitarında bir sorun yoktu aslında.

Paylaştığınız videodaki açılardan bir şey anlamak mümkün değil. Bunun gitar ile ilgili bir sorun olup, olmadığını anlamak için sizin çalımınızı görmemiz gerekiyor. Perdelere doğru basıyor musunuz? Elinizin konumu doğru mu? Telleri çaldığınız konum neresi? Ne sitilde çalıyorsunuz? gibi bir çok şey bu işin ana maddesidir.
Diğer türlü size burada sapı büktürüp, gitarın bütün ayarları ile oynatırlar, perdelere tesfiye yaptırırlar. Hiç sorun olmayan bir gitar sorunlu hale gelir.
Tamamdir öneriniz ve yardiminiz için teşekkür ederim gitara yeni başladım ve evde videolar ile kendi kendime öğrenmeye çalışıyorum bi süre daha çalışıp hafif geliştirdikten sonra kendimi sorun devam ederse daha bilen birine gösterecegim.

Geri