Crackli Neural DSP Pluginlerini Mac’de Kullanmak

Ayrıca Solitude'un dediği gibi Amped gibi ücretsiz amp simülasyonları var.

Tam şu an kullandığım için yazma ihtiyacı duydum. Fortin Cali'yi lisanslı şekilde kullanan birisi olarak az önce grubun yeni şarkılarından birinin demosu üzerinde çalışıyordum. Elimdeki gerçek 5150III EL34'le kaydetmeye erindiğim için Amped Roots'un ücretsiz Fluff pluginini denedim. Gerçek amfinin karakterine sahip. Lambalı vs Plugin polemiği manasız olur ama tamamen ücretsiz bu plugin ile ücretli NDSP Fortin Cali'den aldığım verimin aynısını alabildim.

Bu tespitin arkasındayım.

İnsanların ekonomik durumu hakkında konuşmayı asla sevmiyorum. Çünkü benim haddime değil asla öyle bir şey söylemiyorum. İnsanlar 20000 lira kira veriyor. Bir amfi 8000 lira. Doğru düzgün bir gitar 30000 lira. Bir ses kartı 4000 lira. Dandik bir referans monitör 5000-6000 lira. Bu ortamda bir yazılım için 50 euro çok normal. Bunu alamayan hiçbir şeyi alamaz zaten. Ben iç sesi canlandırayım. Benim düşüncem yazılımın insanlara pahalı gelmesi tamamen korsan olduğu için. Nasıl olsa korsan var neden alayım diyorlar. Yoksa saçma sapan dünya kadar şeye para harcanıyor. Gitar çalmayı kafasına koymuş bunu ciddi hobi edinmiş, çalışan para kazanan insan 50 euro bulur.

Ayrıca Solitude'un dediği gibi Amped gibi ücretsiz amp simülasyonları var.
İşte insanlar para verip gitar, amfi , ses kartı fln alıyor fakat şöyle bir durum var bence; şimdi gittin gitar ile amfiye 40.000 lira verdin diyelim ve 50 euroya yazılım alacaksın ve şöyle düşünüyorsun: Ben gitara amfiye o kadar para verdim bunu da bedavaya alıyım daha cebimden para gitmesin
çünkü şöyle bir durum var sen gidip de mağazadan gitar veya amfi çalabilir misin? Fakat interenetten yazılımın crackini indirirsin ve 50 euro kar elde edersin.
Yani olay alıp alamakta değil bedavaya getirtip getirtememek bence.
Bu arada ücretsiz simulasyonlar gibi konularda size katılıyorum.

İşte insanlar para verip gitar, amfi , ses kartı fln alıyor fakat şöyle bir durum var bence; şimdi gittin gitar ile amfiye 40.000 lira verdin diyelim ve 50 euroya yazılım alacaksın ve şöyle düşünüyorsun: Ben gitara amfiye o kadar para verdim bunu da bedavaya alıyım daha cebimden para gitmesin
çünkü şöyle bir durum var sen gidip de mağazadan gitar veya amfi çalabilir misin? Fakat interenetten yazılımın crackini indirirsin ve 50 euro kar elde edersin.
Yani olay alıp alamakta değil bedavaya getirtip getirtememek bence.
Bu arada ücretsiz simulasyonlar gibi konularda size katılıyorum.

🙂

Kimseyi itham etmem ama yazılımın carcklisini indirince de hırsızlık yapmış oluyoruz. Onu da çalıyorsunuz. Mahallenizin imamına bir danışın isterseniz.

Yazılımın crackini indirirsin ve 50 euro kar elde edersin.

Şu cümle durumun çarpıklığını özetliyor aslında. Ayrıca heves baltalamak istemem ancak DAW'ınınız içinde gelen stok pluginler, ücretsiz amfi simülatörleri ve yine ücretsiz IR'lar ile birşeyleri olduramıyorsanız, ücretli pluginleri cracklediğinizde de sonuç değişmeyecek.

Ben gitara amfiye o kadar para verdim bunu da bedavaya alıyım daha cebimden para gitmesin
böyle düşünen varsa pes diyorum... gitarı aldım misal Ibanez para kazandı ama ben Neural'ın cebinden çalayım mı diyor insanlar... veya Starbucks kahve aldım ne kadarsa bilmiyorum bir sürü para verdim bari barista kızın yanağından da ona sormadan bir öpücük alayım mı diyor bu zihniyet...?

Haklısınız fakat olmuyor.
Oldurabilmek gerektiğini düşünüyorum.İmkansızlıklardan ötürü (yer,zaman,para) hepimizin isteyip elde edemediği unsurlar oluyor.Ancak bunu emek hırsızlığı üzerinden telafi etmeye çalışan kişinin karakterinde sorun olduğunu düşünüyorum.Burada makul olan davranış bütçe,imkan dahilinde uygun olan alternatiflere yönelmektir.Onlardan sonuç elde edemiyorsanız da @blackfriday666 dediği gibi ücretli uygulamalar da size fayda sağlamayacaktır.

geçen yazmıştım benzerini... gitarı aldım artık neural'a da para vermeyeyim demek en kolayı çünkü app yazan adamlar gelip o app'i bir yere monte edemiyor... mesela araba aldık 2-3 milyon verdik artık benzine de para mı verecez diye ödemeden kaçmaya çalışın bakalım o pompa nereye nasıl xoxoxo

.
Oldurabilmek gerektiğini düşünüyorum.İmkansızlıklardan ötürü (yer,zaman,para) hepimizin isteyip elde edemediği unsurlar oluyor.Ancak bunu emek hırsızlığı üzerinden telafi etmeye çalışan kişinin karakterinde sorun olduğunu düşünüyorum.Burada makul olan davranış bütçe,imkan dahilinde uygun olan alternatiflere yönelmektir.Onlardan sonuç elde edemiyorsanız da @blackfriday666 dediği gibi ücretli uygulamalar da size fayda sağlamayacaktır.
Arkadaşlar ya siz anlamadınız ya ben sizi anlamıyorum, ben zaten çoğu konuda sizlere katılıyorum ,Zaten ücretli uygulamalar bana pek fayda sağlamaz, fakat ben çevremdeki "yanlış" davranışlardan bahsettim, bu davranışları savunduğum, cracki savunduğum yok.

Daha önceden korsana %100 karşı olan ve Neural DSP'nin neredeyse tüm pluginlerine sahip olan birisi olarak şahsen bu kurda ve ekonomik ortamda, birisine "korsan hırsızlıktır ahlaksızlıktır rerö" diye çıkışmak bir tık boş elitizm ve erdem sinyalleme oluyor gibi düşünüyorum naçizane. Normal şartlarda asgari ücretin 1/4'ü, senede bir indirim dönemi 1/8'i bir NDSP plugini gün itibarı ile. İmkanı olan, hayatta o noktaya gelmiş kişiler tabii ki alsın, almalı. "Korsanı var ne para verecem" demek hıyarlık. Ama elinde iyi kötü bir bilgisayarı olup da, elindeki üç kuruşu maksimum faydayla kullanması gereken insana da ekipmana harcayabileceği 4000 liraya NDSP aldırmak, almazsa zorbalamak da eşit derecede hıyarlık. Geçen Guitar Summit'e gittim Almanya'da, en büyük standlardan biriydi NDSP, 100 tane hevesli Türk genci pluginlerinin eski versiyonlarını korsanladı diye batmaz, merak etmeyin.

geçen yazmıştım benzerini... gitarı aldım artık neural'a da para vermeyeyim demek en kolayı çünkü app yazan adamlar gelip o app'i bir yere monte edemiyor... mesela araba aldık 2-3 milyon verdik artık benzine de para mı verecez diye ödemeden kaçmaya çalışın bakalım o pompa nereye nasıl xoxoxo
Sahilden kaçak 🙂 Pompa nereye nasıl ... hiçbir şey olduğu yok... tarlacıların çoğu böyle...

Mesele o değil... bir şey prensipte ve ahlaken yanlışsa yanlıştır. Nokta.
Ha kullanan da kullanıyor, ne yapalım, dövecek miyiz, hayır.. bu da hayatın gerçeği. Zaten zinhar kullanılmasın demiyorum, hırsızlığa kulp takmayalım diyorum başından beri. Ben de çok kullandım zamanında ama şimdi karşıyım olaya. Zaten kullanırken de ulan yanlış iş ama dur neyse mecbur kaldık filan hissiyatındaydım. Ama kullandım... aha itiraf.
Yanlışa yanlış diyecez ... benim çizgim bu. Yanlışı düzeltmek tek tek birimizin ikimizin yapacağı iş değil zaten.

Daha önceden korsana %100 karşı olan ve Neural DSP'nin neredeyse tüm pluginlerine sahip olan birisi olarak şahsen bu kurda ve ekonomik ortamda, birisine "korsan hırsızlıktır ahlaksızlıktır rerö" diye çıkışmak bir tık boş elitizm ve erdem sinyalleme oluyor gibi düşünüyorum naçizane. Normal şartlarda asgari ücretin 1/4'ü, senede bir indirim dönemi 1/8'i bir NDSP plugini gün itibarı ile. İmkanı olan, hayatta o noktaya gelmiş kişiler tabii ki alsın, almalı. "Korsanı var ne para verecem" demek hıyarlık. Ama elinde iyi kötü bir bilgisayarı olup da, elindeki üç kuruşu maksimum faydayla kullanması gereken insana da ekipmana harcayabileceği 4000 liraya NDSP aldırmak, almazsa zorbalamak da eşit derecede hıyarlık. Geçen Guitar Summit'e gittim Almanya'da, en büyük standlardan biriydi NDSP, 100 tane hevesli Türk genci pluginlerinin eski versiyonlarını korsanladı diye batmaz, merak etmeyin.
Hocam kendi açımdan belirtmem gerekirse imkan olmadığında,maddi sıkıntılar oluştuğunda o parayı harcamak beni zor duruma sokacaksa ben o ürünü almamayı tercih ederim.Sizin de bildiğiniz gibi bir sürü uygun,ücretsiz alternatif var ve bu yazılımlar elzem bir ihtiyaç da değiller.Yasal olmayan yollarla kullanıldığında ülkedeki alım gücü,maddi imkansızlıklar gibi nedenlerle bu durumu hoşgörmenin makul olduğunu düşünmüyorum.Fiziksel bir ürün olmadığından normalize etmek daha da kolay olabiliyor zannımca.Ama erdem sinyalleme gibi görmezseniz daha önce fazlasıyla korsan ürün kullanmış biri olarak etik dışı buluyorum.Şu an almak istediğim ancak alırsam maddi olarak zorluk yaşatacak evh 5150 amfiyi Fender zaten fazlasıyla kazanıyor,benim yüzümden batmaz deyip kepenk patlatıp alıp götürmüyorsam ve elimdeki alternatiflere yöneliyorsam bence dijital uygulamalarda da aynı bakış açısından bakabilmeliyiz.

Hocam kendi açımdan belirtmem gerekirse imkan olmadığında,maddi sıkıntılar oluştuğunda o parayı harcamak beni zor duruma sokacaksa ben o ürünü almamayı tercih ederim.Sizin de bildiğiniz gibi bir sürü uygun,ücretsiz alternatif var ve bu yazılımlar elzem bir ihtiyaç da değiller.Yasal olmayan yollarla kullanıldığında ülkedeki alım gücü,maddi imkansızlıklar gibi nedenlerle bu durumu hoşgörmenin makul olduğunu düşünmüyorum.Fiziksel bir ürün olmadığından normalize etmek daha da kolay olabiliyor zannımca.Ama erdem sinyalleme gibi görmezseniz daha önce fazlasıyla korsan ürün kullanmış biri olarak etik dışı buluyorum.Şu an almak istediğim ancak alırsam maddi olarak zorluk yaşatacak evh 5150 amfiyi Fender zaten fazlasıyla kazanıyor,benim yüzümden batmaz deyip kepenk patlatıp alıp götürmüyorsam ve elimdeki alternatiflere yöneliyorsam bence dijital uygulamalarda da aynı bakış açısından bakabilmeliyiz.
Ücretsiz alternatifler her zaman kullanılabilir, bu işe yeni başlamış kişiler için anlaşılabilir, veyahut pek bilinmiyor olabilirler. Dolayısı ile evet, belki bir tık daha artık işe hakim olmuş, neyi nereden bulacağını bilen kişiler tarafından kullanılabilirler, fakat sıfırdan başlayanlar için seçenek olmama ihtimalleri yüksek.

Fiziksel ürün karşılaştırmaları da yüzyıllardır yapılır, meşhur spotu bile vardı sinemada "you wouldn't download a car" diye, bence yanlış bir karşılaştırma. Arada aslında baya basit bir fark var. Fiziksel bir malı, bir kişi ya da kurum, cebinden para vererek almış oluyor. Yani siz gidip de 100 liralık amfi çalarsanız çaldığınız kişiye zararınız, elindeki "asset" lerden -100 lira olacak. Eğer bir yazılımı korsanlarsanız, zaten alamayacağınız bir ürüne ödemeyeceğiniz 100 lirayı, bu şekilde de vermemiş olursunuz. Dolayısı ile aynı şekilde bakılmaması temelsiz değil. Biraz ilkel bir bakış açısı yani "abi paramız yetmiyo diye ferrari de çalalım o zaman" demek.

Hatta bir karşı önerme ile geleyim. Profesyonel amaçlı bir yazılım üreten bir şirkette lead development görevi aldım bir süre. Benden önce nasıl bir lead development yöntemi izlediklerini sorduklarımda programlarının kırıldığını, o şekilde yayıldığını ve korsan versiyonu kullanan şirketlerin satın almak için kendilerine ulaştığını söylediler. 0 lead development ile, yazılımlarının eski sürümlerinin korsan olarak bir nevi "trial" görevi görmesi sayesinde büyümüş firma o güne kadar. Ben adım kadar eminim ki Neural DSP için de bir nebze geçerli olan bir durum bu.

Tekrar söylüyorum, korsanı kesinlikle desteklemiyorum, teoride yanlış olduğu konusunda hemfikirim, ben de her şeyi orijinal kullanmaya dikkat ediyorum, yazılım geliştirme sürecindeki paranın ve emeğin ben de farkındayım. Ama bizim gibi ekonomik durumdaki ülkelerde bu olayı imkansızlıktan yapanı maruz görmek gerektiğini düşünüyorum bir miktar. Zaten parası olmayan alamayacak adam eski sürümü korsanlasa NDSP ne kaybeder. Ahlak ve etik keşke düşündüğünüz gibi siyah ve beyaz olsa. Ben gençlerin korsan morsan da olsa bu araçları kullanıp müzik üretmesi taraftarıyım.

Ücretsiz alternatifler her zaman kullanılabilir, bu işe yeni başlamış kişiler için anlaşılabilir, veyahut pek bilinmiyor olabilirler. Dolayısı ile evet, belki bir tık daha artık işe hakim olmuş, neyi nereden bulacağını bilen kişiler tarafından kullanılabilirler, fakat sıfırdan başlayanlar için seçenek olmama ihtimalleri yüksek.

Fiziksel ürün karşılaştırmaları da yüzyıllardır yapılır, meşhur spotu bile vardı sinemada "you wouldn't download a car" diye, bence yanlış bir karşılaştırma. Arada aslında baya basit bir fark var. Fiziksel bir malı, bir kişi ya da kurum, cebinden para vererek almış oluyor. Yani siz gidip de 100 liralık amfi çalarsanız çaldığınız kişiye zararınız, elindeki "asset" lerden -100 lira olacak. Eğer bir yazılımı korsanlarsanız, zaten alamayacağınız bir ürüne ödemeyeceğiniz 100 lirayı, bu şekilde de vermemiş olursunuz. Dolayısı ile aynı şekilde bakılmaması temelsiz değil. Biraz ilkel bir bakış açısı yani "abi paramız yetmiyo diye ferrari de çalalım o zaman" demek.

Hatta bir karşı önerme ile geleyim. Profesyonel amaçlı bir yazılım üreten bir şirkette lead development görevi aldım bir süre. Benden önce nasıl bir lead development yöntemi izlediklerini sorduklarımda programlarının kırıldığını, o şekilde yayıldığını ve korsan versiyonu kullanan şirketlerin satın almak için kendilerine ulaştığını söylediler. 0 lead development ile, yazılımlarının eski sürümlerinin korsan olarak bir nevi "trial" görevi görmesi sayesinde büyümüş firma o güne kadar. Ben adım kadar eminim ki Neural DSP için de bir nebze geçerli olan bir durum bu.

Tekrar söylüyorum, korsanı kesinlikle desteklemiyorum, teoride yanlış olduğu konusunda hemfikirim, ben de her şeyi orijinal kullanmaya dikkat ediyorum, yazılım geliştirme sürecindeki paranın ve emeğin ben de farkındayım. Ama bizim gibi ekonomik durumdaki ülkelerde bu olayı imkansızlıktan yapanı maruz görmek gerektiğini düşünüyorum bir miktar. Zaten parası olmayan alamayacak adam eski sürümü korsanlasa NDSP ne kaybeder. Ahlak ve etik keşke düşündüğünüz gibi siyah ve beyaz olsa. Ben gençlerin korsan morsan da olsa bu araçları kullanıp müzik üretmesi taraftarıyım.
Açıkçası sunduğum örnekte verilen emeği metalaştırarak belirtmeye çalıştım.Fiziksel olarak yapılacak hırsızlık ile yasal olmayan bir şekilde edinilen yazılımın niteliği elbette eşdeğer değil.Ancak benimsenen görüşün benzer olduğunu düşünmekteyim.Burada da firmaya verilecek x miktarda zararı farklı bir bakış açısından değerlendirirsek ben bir amfiyi çalarak x miktarda zarar vermiş oluyorsam yazılımı kıranlar tüm mağazayı,satılabilecek unsurun erişimini kolaylaştırıp olabilecek en yüksek zararı veriyorlar.Çok doğru bir önerme olmasa da tutarlı olduğunu varsayabilirim.Esasında benim alacağım bir adet fiziksel ürünün firmaya zararı yazılımın kırılmasına oranla çok daha düşük bir etkiye sahip denebilir.Tabii yazılım sektöründe bulunmadığım bu işlerin marketing,pazarlama kısmına pek hakim değilim,bazı durumlarda firmaların işine geliyor olabilir.Kendi gözlemim üzerinden ahlakçılık yapmadan bu şekilde değerlendirebilirim.Son söyleminize ise farklı bir şekilde hak veriyorum.Başlangıç aşamasında işlevsel olabilecek uygulamalara insanları yönlendirmek korsanı kullanmayı normal göstermekten daha makul olacaktır.Ayrıca söylemlerimden nasıl bir intiba uyandırdığımı bilemiyorum ancak pek elitist olmayan 20 yaşında bir öğrenciyim,ekipmanı takım taklavatı sağda solda çalışarak aldığımdan emek konusunda biraz hassasiyet gösteriyorum yoksa ndsp gibi firmalara karşı beslediğim özel bir sempati bulunmuyor.

Aslında mevzu şu. 15 yaşında gitar çalmayı dahi bilmeyen bir çocuk. Gidip ailesine dandik bir ses kartı aldırıyor. Bilgisayar hoparlörünü de ona bağlıyor. Neden? Çünkü çok iyi bir yazılım var ve carckli. Müthiş gitarist olacak bunu kullanınca. Buraya yazılan yüzlerce yazı var bununla ilgili. İnsanlar bu yazılımı yükleyince harika müzik yapacağını düşünüyor. Bunu düşündürten de crack. Çünkü denemesi bedava. Para verilen ses kartı, zaman ve çöp.

Geri