_KehaneTEmre_ demiş ki:
Black Night , ingilizce yi şarkı söylerken yanlış kullanıyor vokaller veya teleffuzde sorun var demişsin,haklısın belki ama ingilizce uluslar arası bir dil oldugu sebebiyle her gruptan british ingilizcesi kullanmasını beklemek de bana mantıklı gelmiyor.Hatta isveç den finlandiyadan sağdan soldan çıkmış bir çok yılların sağlam metal gruplarında dahi çok kolay rastlayabilirsin ki ingilizce yanlış telaffuz ediliyor.Ama bence bu bir yanlış degil.Sonuçda anadili ingilizce olmayan bir adamdan londrada yaşayan bir ingiliz gibi konuşmasını , heleki şarkı söylemesini bekleyemeyiz...Bu bir ingilizce hatası degilde aksan desek daha dogru olur.Yani o yanlış telaffuz ediyor dedigin vokalin ingilizceyi kendine göre yorumlaması gibi birşey bu.
Crossfire ' ın "Aggression Treaty" albumundede benim kulagıma batan hiçbir telaffuz sorunu yok.Yada ben farkına varamadım.Bence yurtdışına açılmaları için telaffuz konusunda bir engel yok önlerinde...
Bir diğer konu ise , ülkemizden neden dünyaca ünlü metal grubu çıkmıyor...Deerrudolf 'un da bahsettigi üzere bu iş seyirci ile alakalı.Sen , ben , veya insanlar diye genelleyelim ; beyendigi metal grubunu kollayıp destek çıkmazsa , bu bahsettigin şeyler olanakasız diye düşünüyorum.Duyarlı olmak lazım...
Ben tabikide aksanla alakalı olduğu konusuna katılıyorum.Zaten aksandan bahsediyorum aynı zmanda telaffuzda dahil buna.Ama aksan sonradan da öğretilebilir.İngilizce öğretmeniyim aynı zamanda ki belli bir birikimim var bazı konuşarda kendimce.
Bu konuda şunu söyleyebilirim Türkiyede ingilizceye bakış açısı toplum olarak negatif.Çünkü insanlar bir dile negatif bakar onu benimsemezse, o dilin konuşulduğu toplumu ya da toplumları sevmediğinden kendi aksanını bilerek kullanmayı tercih eder ve de aynı zamanda bi ringilizce şarkıyı söylerken isteksiz bir telaffuzda belirir.
Yalnı sice şunu sölemk istiyorum anathema,nightwish gibi guruplar ya da avrupalrı guruplar örneğin malmsteenin vokalisti ........daha çok örnek verebilirm Bir türk aksanıyla kıyaslandığı zaman çok dah aiyi aksanları olduğunu söyleyebilirimki çok dah aiyi ingilizce şarkılar söylüyorlar çünkü avrupadaki eğitim seviyesi bizimkiyle bir değil.Tabi ben dil alanında söylemek istiyorum.Avrupada temelden eğitim veriyorlar ve 4 dil birden görebiliyor örenciler.
Bakınız avrupaların dilindeki ses düzeni farklı mesela fransızlar ve almanlar gırtlaktan konuşur.Ama fransızlar daha kibar neden?Çünkü dildeki heceleme ve ses düzeni farklı.Yalnız ingilizce uluslar arası anlamda
önemli bir dildir.
Malesefki şunu sölemek istiyorum:Türkler ingilizce konuşma konusunda en kıl aksana sahip.Finlandiya,bir norveçli bile y ada bir isveç y ada herhangi bir avrupa ülkesi bile bizden çok daha iyi emin olun ki belli bir deneyimim,okuduklarım ve birkimim açısından söylüyorum bunları ve aynı zmanda ingilizce benim mesleğim
😉 inanın bana olay sadece seyirci desteği değildir.Bu kulakla geliştirilebilecek ve çalışmayla geliştirilebilecek bir şey.Mesela benim aksanım amerikandır.
Ve görüyorumda ülkemde ingilizce öğretiyorum diye geçinen meslektaşlarım hala bırakın aksanı doğru dürüst bir kelime bile telaffuz edmiyor.Hatta pronunciation ve accent sorunu var ülkemizde sadece aksan sorun değil telaffuzda yapamıyorlar.
Tabiki Crossfire ın ''Aggression Treaty" albümünü dinlemedim.Yorum yapamam.Ama şunu söliyim size :En iyi aksan ve telafuuz nerden belli olur söyliyim?Clean vcokalde belli olur.Brutal ve death karambole sokuyor sesi o zaman anlaşılmaz o
😀 nerde yanlış olmuş diye.
Neyse arkadaşlar aksan ve telaffuzda nasıl gelişebilirim diyorsanız size yararı olması açısından:Cnbc-e izleyin,ingilizce şarkıları dinlerken adam hangi kelimeleri yutmuş,hangi kelimeleri rahat sölemiş y ada kısaltmış bunlara dikkat edin.Yalnı zşunuda hatırlatmakta yarar görüyorum aksan müzik kulağı iyi olan ve çalışılarak kazanılan bir şeydir.Zor yani.Ama Türkiyede aksanı iyi olan hemen hemen çok az ama çok az insan var.Kimse kişisel olarak algılamasın.Bu konuda bir yığın açıklama yapabilrim size ama şimdi gitmem gerek bu konuyla ilgil merak ettiğiniz ne vars asorabilirsiniz.Sİ<ZE BİLDİÐİM KADARIYLA YANITLAMAYA ÇALIŞIRIM .SAYGILAR...
ŞİMDİLİK...