domokun demiş ki:
1.05'ten itibaren baslayan efekti neyle nasil elde ettigini bana yazar misin? Bir cesit ring modulator ile panner kombinasyonu gibi, ama bunun ne oldugunu kesin ogrenmem lazim yoksa kafayi yerim.
Ses kelimenin gercek anlamiyla bir kulagimdan girip oteki kulagimdan cikiyor, muhtesem bir efekt bu.
Çok teşekkür ederim Sevgili Doruk.
Ama, bir güzellik varsa, bu güzellik Cool Edit Pro 1.1' deki hazır preset efektler sayesinde oldu. Oradaki bilgileri aktarabilirim ancak. Ama, Burak' a yazdığım gibi, o vokal efektlerinin mantığını kesinlikle bilmiyorum. İşte, ben de bu yüzden kafayı yiyorum. Sen parametreleri görünce, olayı hemen analiz edeceksin. Ama, ben edemeyeceğim. Bunun için de, 4 gözle, Burak' ın açacağı mesaj başlığını bekliyorum...
🙂
Sonar 2.2' de Tools başlığının altında Cool Edit Pro plug in' i var. Sonar' la entegre olması harika bir olay benim açımdan.
Sen de muhakkak bilirsin. Şimdi adı değişti. Adobe Audition oldu. Çok daha güzel. Ama, maalesef Sonar altında, Cool Edit Pro 1.1 gibi, plug in olarak çalışmıyor.
1.05 ten itibaren uyguladığım vokal efektini aynen aktarıyorum:
Önce, Cool Edit Pro' nun Echo bölümüne girerek mono vocals 2 adlı preseti seçip parçanın tümüne uyguladım.
Sonra, Cool Edit Pro' dan, Sweeping Phaser Effects adlı bölüme girdim. Oradaki presetleri denedim.
Wishy-washy adlı preset' i kullandım. Ortaya bu netice çıktı. Parametrelerin ne anlama geldiğini ise bilmiyorum. Burada, mono vocals 2 adlı preset ile Wishy-washy preset' i biribirini ne kadar etkiledi bilmiyorum. Bu konudaki karar senin sevgili doruk.
Wishy-washy preset' inin parametreleri aynen veriyorum:
Sweep Gain 36.1 dB
Center Frequency 1536 Hz
Depth 3.97 /Q
Resonance 3.76 Q
Sweeping Rate 0.83 Hz
Stereo Phase Difference 170 Derece
Period 1204 ms
Tempo 49.8 bpm
Master Gain -20 dB
Sweep Modes hücresinde ise, Sinusoidal ve Log Frequency Sweep bölümleri işaretlenmiş.
Başka bir arzun olursa, emrindeyim.
Not:
1. Cooledit' teki audio effects zenginliğini, Sonar' da bulamadım. Yoksa, var mı da, ben yapamıyorum.
2. Bir de, Cooledit' te, audio effect' ini preview audition yaparken, effect yapılmasını seçtiğim bölümü sonuna kadar dinleyebiliyorum. Ama, Sonar' da seçim yapamıyorum, ve audition bölümü de en fazla 1-2 saniye sürüyor. Bu konularda yardımcı olursan sevinirim.
Sevgiler, saygılar.