acatalepsyst nickli arkadaşın adı Ünsal ve ben ona dedim. 🙂 Yoksa adının Ünsanl olduğuna dair hiç bir bilgim yoktu. 😆amora-moria demiş ki:silent_guitar demiş ki:Muhtemel bir davul vsti'sine çıkış vermen gerekiyor olsa, değil mi Ünsal?
Sevgiler...
ne?nasıl olur ya? nasıl olur da ismimi öğrenebilirsin? 😀 😀
Import ettiğim midileri bir davul vsti'sinden çıkış vererek çaldırman gerekiyor, vsti olarak açman değil. 😉amora-moria demiş ki:Slaytanic demiş ki:hayır yaa gp5i vsti olrak açmıyorsunuz. zaten yok öyle bir olayı.
gp5te davulları yazdıktan sonra export --> midi deyin. oluşan midi dosyasını cubase'de import --> midi diyerek açın. olay budur.
hımm..anladım ben onu zaten yaptım hatta midileri Cubase'w improta edince tek tek vuruşların yerini de görmüştüma ama vsti olarak açmak gerektiğini düşünerekten kapadım hemen pencereyi😀
buarada vst ile vsti arasındaki farklar neler? :?
polski90 demiş ki:Velocity' sine bak, belki kısıktır. Benim verdiğim resmin 2 nolu kısmında.
zaten onunla uğraşıyoruz yukarıdaki yazıları okursan...🙂deathvalley demiş ki:abi cubasede kastırmaya gerek yok, Gitarpro da çok rahat yazılıyor, yazma olayı bittikten sonrada midi halinde cubasede açıp davulun tonlarını ayarlarsın gerçekçi ton versin diye
Nasıl ekleyemiyorsun? O zaman midi kickleri yazarken kullandığın zaman aralığı çok dar, bu yüzden de istediğin aralığa oturtamıyorsun kickleri. Yukadaki ölçü aralığını arttırırsan kickleri koyacağın çizgiler sıklaşır, biraz zoom yaparak net ve kesin yerlere koyabilirsin. 😉amora-moria demiş ki:buarada kickleri ekleyemeyeceğim bi şarkının davulları 🙂 kros giriyor ve krosları mous ile ekleyemiyorum, zamanlama problemi oluşuyor mutlaka🙂
denedim zaten, yaptım da... ama milisaniye farkla krosun gidişatı bozuluyor ya bazen, bu da beni acayip uyuz ediyor. 3-4gündür sürekli bilgisayar karşısında Cubase ile uğraşmaktan gözlerim çürüdü, hele şu son 2gündür kros yazacam diye monitöre bakmaktan önüme bakamaz oldum 😀 midi klavye şart bana, mouse ile olacak iş değil bu... 8)silent_guitar demiş ki:Yukadaki ölçü aralığını arttırırsan kickleri koyacağın çizgiler sıklaşır, biraz zoom yaparak net ve kesin yerlere koyabilirsin. 😉
amora-moria demiş ki:ama milisaniye farkla krosun gidişatı bozuluyor ya bazen
polski90 demiş ki:Hmm, bana Quantize problemi varmış gibi geldi.
Sen şimdi bozuk olan bölgeyi seç ve ALT + Q yap, bakalım düzelecek mi ? Bir de iyice yakınlaştırıp bak, kıçları başları tam çizgideler mi diye. Tümünü seçmek istersen CTRL + A.