org dediğiniz bildiğiniz org ise cubase içinde kullanamazsınız...midi klavye özelliği bulunması gerekiyor...orgunuzu sadece bir amfiye ya da mixere çıkıyormuş gibi ses kartına girerek kendi sesleri ile kullanabilirsiniz gitar ya da mikrofon bağlamakla aynı gibi düşünün...cubase içinde vst leri kontakt ı vs kullanmanız bildiğimiz orglarla mümkün değildir...m-audio keyrig vs tarzı bir cihaza ihtiyacınız var...Merhaba arkadaşlar.Müzik işine hobi amaçlı gireli bir kaç ay oldu.Cubase 5 kullanıyorum ve br dostumdan hediye babyface ses kartım,psr e333 orgum var.
Ama orgu bir türlü cubase de gösteremiyorum.Görsel olarak yardım edecek birine gerçekten çok ihtiyacım var.
mikrofon ya da enstruman aynı mantık mikrofondan neden ses alınamıyor şu anda kablo, bağlantı problemi dışında aklıma bişey gelmedi, mikrofon arızalı değildir umarım...belki condenser ise phantom power gerekiyor olabilir...hocam bide mikrofonu bağladığımda ses alamıyorum.
Hocam o totalmix tutorial'de anlattım, fader'ı açmadığınız için ses gelmiyor, küçük bir sürgülü düğme şeklinde görünür totalmix'te kanalın yanında, bende başta alamamıştım telaş etmeyin bi arıza falan değil, yönlendirmeyle alakalı sadece. yada arkadaşın dediği gibi cubase'e açtığınız kanalın hemen üstünde hoparlör simgesi var, monitoring işlevini mouse ile tıklayarak halledebilirsiniz, ama totalmixteki daha gecikmesiz olur.mixer den direk hopörlere bağladığımda mikrofonda ses geliyor yani mikrofon çalışıyor ama işin içine cubase ve baby face girince yapamadım
AYNEN ufak bir detayı kaçırsak büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Hoparlör düğmesine basınca sorunumuz hal oldubağlı kanalın monitör tuşuna basarsanız çaldığınızı duyarsınız...kanalda görünen küçük düğmeleri deneyin onlardan birisi...youtube dan da bakılabilir monitor button cubase 5 falan yazılırsa çıkar sanırım...
Dostum o zaman mikrofon condenser, o sebeple totalmixte o gain knob'unun hemen üstünde 48v ibaresi var, onu açman gerekiyor hangi girişe bağladıysan, orga verme sakın yanlışlıkla 🙂Uğur hocam ve Gürkan hocam yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim öncelikle.
Mikrofon için resimdeki aynı ayarları yaptım.Ama yeni fark ettim mikrofonun ışığı yanmıyor yani ses kartına bağlayınca güç yetmiyor. Ama mikseri hopörlere bağlayınca mikrofonun ışığı yanıyor ve düzgün bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Stereo kayıt yapmaması ise orgun 2 değilde bir çıkışlı olmasından kaynaklanıyormuş
uğur hocam en son mikrofonu taktıktan sonra hopörlerde ses kesildi.Tüm ayarlarına baktım doğru,zaten mikrofonu takmadan öncede ses alıyordum ama ne olduysa ses hopörlere gitmiyor.
Cubase de total mix te her şey normal görünüyor,girilen bütün girdiler ses kanallarında ki ritimleri de gösteriyo ama ses yok bir türlü çözemedim