Sap siparişini sonunda verebildim. Uzun araştırmalar sonucu yukarıda belirttiğim "1. Frette 0.78 inç / 1.98cm; 12. Frette .97 inç / 2.46cm C" profil ile yukarıda söylediğim kuşkularımdan dolayı gitmedim. Kesin bir öneri için Musikraft'i aradım, "1.frette .81/20.57mm, 12.frette .94"/23.88mm" profili önerdiler, slab board ile de kalınlığın yaklaşık .1"-.15" artacağını varsayaraktan kulağa tam aradığım şey gibi geldi 🙂 Indian Rosewood klavyelerde renk koyu olursa fiyat 2 katına çıktığı için kaç düzey A ağaç kullandıklarını sordum, "Ona takılmadan raftan direk alıyoruz, koyu olanı seçtiysen rengi koyu olanlardan seçiyoruz, ama kaliteleri hakkında kuşkun olmasın. Daha koyu durması için üzerinin yağlanmasını çok önerdiler, vintage fenderler gibi başlarda çok koyu olmasa da zamanla kararacağını söylediler.
Tüm detaylar ve fiyatlar:
Eşik kalınlığı: 1.625"
Musikraft sitesinde ne kadar 50-60'lar profilleri için 1.650" (41.9mm) yazılıyor olsa da 60'lar başlarında çıkan neredeyse tüm Strat saplarında B damgası basılırdı, o da 1.625"(41.3mm) kalınlığı temsil ediyor.
Truss Rod: Dual acting Truss Rod (sapın altından ayarlanıyor)
(Vintage truss rodlar ile sadece upbow ayarlanabilir, dual acting ile hem upbow hem backbow ayarlanabiliyor.)
Fretboard Ağacı: Slab board Dark Indian Rosewood Notlarda ekstra koyu ve güzel desenli olmasını rica ettim. +30$
Radius: 7.25"-9.5" compound (Geçen haftaya kadar 25$'dı 🙁 ) 40$
Profil: "Medium C" .81"-.94" / 20.57mm/23.88mm (1963' speclerine yakın olduğunu duydum)
Sap ağacı: Tek parça Quarter Sawn Maple +80$
(Notlarda çok çok çok az flame/figuring olmasını rica ettim, seçeneklerde 2A flame için 20$, 3A flame için 40$ ekstra ücret isteniyor fakat benim istediğim minimal olduğu için onları seçmedim, geçen hafta 3A flame'e kadar ekstra ücret talep edilmiyordu bu arada)
Fret: 21, 6100 Jumbo
12. Fretteki inlay aralıkları: 1964 öncesi dönemdeki gibi geniş (Fender 1965'ten itibaren iki inlay arasını daha dar yapmaya başladı)
Side dots: Real Aged Clay (Fiyat farkı bunda az olunca sorun etmedim, sapa bakarken dış görünüş detaylarına maalesef çok takılıyorum.) +5$
Side dot bölgesi: Klavye ile ağaç arasında 50/50 olacak şekilde. +10$ (Geçen haftaya kadar ekstra ücreti 30$'dı)
Inlayler: Imitation Clay (eskitilmiş gerçek clay de sunuyorlar ama MJT zaten eskitebiliyormuş, bu yüzden ekstra 40$ bayılmaya hiç gerek yok.)
Sap ücreti: 195$
Toplam: 360$ + 22$ MJT'ye kargo= 382$; MJT'nin %10 indirimi ile fiyat ya 346$'a inecek (Ben sitede o konuda sorun yaşayıp tam ücreti ödedim, bana indirimden düşen fiyatı iade edecekler.