ehumehum güzel soru ozzy'cim 😉
3 kişilik 4 kişilik gruplar için bile zar zor idare eden ses sistemleri ve bunların bakımı, kullanan kişilerin ses müh. olup olmamaları ve teknisyenliği vs gibi noktalar bana göre ciddi konular, özellikle de birçok grubun barındığı konserlerde..bir kere yetersiz sistemlerin olduğu konserlerde ya idare edin canım şeklinde bir lüksümüz olamaz ! Konserde izleyiciyi küstürmek, pffff kaç saat oldu hala soundcheck bitmedi şeklinde duyulan laflar bence işin negatif yanlari ve bununla ilgili olarak da grup sorumlu tutulamaz..çünkü her grup en mükemmeli yakalamak ister, hele ki D'arch gibi 8 kişilik flüt, keman gibi enstrümanları da barındıran senfonik metal yapan bir grup için mükemmellik önemlidir.. Sanıyorum her grubun yanii bu işi çok ciddiye alan grupların kendi tonmaisterli olmalı..bize şu grup daha kısa süreli sound ckeck yapıyor diye eleştiriler geldiğinde birazcık tarzlara dikkat diyorum ! Bir lead bir bass bateri ve vokalden oluşan bir grup ile biz kıyaslanamayız. Yani müzik bilgisi olmayan biri bile bunun farkındadır diye düşünüyorum. Yetersiz kolonlar yetersiz monitörler...Ya bilmiyorum ama yapılan işe saygı ve özen ayrı birşey! Hep birlikte bir takım basamakları atlamak istiyorsak bazı şeyler doğru olması gerektiği gibi olmalı ve kimse de kötü şeylere prim vermemeli kimse. İdare edin lafından nefret ettiğimi tekrar belirtmek istiyorum!