iCe demiş ki:En karmaşık filmi kesinlikle Mulholland Drive değil. Bazı ayrıntılar dışında rahatça çözülebilecek bir film. En anlaşılmaz filmleri Eraserhead ve Lost Highway'dir kesinlikle 🙂 Tabi kısa filmlerini saymıyorum.
Öncelikle şunu söyleyeyim benim en sevdiğim yönetmendir kendileri. Kesinlikle bilinç altını işliyor. Fark ettiyseniz bir kaç filminde ortak anahtar imgeler kullanmış bu da kendi tarzını yansıtıyor. Lynch'le yapılan bir röportajı okudum filmlerinin karmaşık olması konusuna dair şunu söylemiş. "Ben illa anlaşılsın diye film yapmıyorum. Eğer insanlar filmlerimden bir sonuca ulaşmak için izliyorlarsa çok büyük bir hata yapıyorlar." Ben de kesinlikle katılıyorum bu söze. Belki bir sonuç çıkarılabilir ama bu sonuç herkese göre değişir güzel olan da bu zaten. Filmi izledikten sonra uzun bir süre film hakkında düşünebiliyorsan bence filmi istediği almış demektir. Twin Peaks'i çocukken izlemiştim. Bu biliçaltı olaylarından acayip etkilendim. Tam olarak cümleyi hatırlamıyorum ama "ben kolum..." diyen küçük adam beni çok korkutmuştu. 🙂