Dean gitarları (Kore mi usa mı?)

• Konuyu açan Konuyu açan Clancy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Selamlar. Yurtdışında ikamet eden arkadaşım var. Ona gitar aldırcam. Dean dime düşünüyorum. Türkiye’de ikinci el pazarında Çin üretimlere bile 50bin isteyen var. Az önce yaşadığı ülkede bir kaç ikinci el dean dime bulduk. Kore üretimleri genelde 1800/2300 dolar fiyat bandında. Amerikanlar ise biraz daha pahalı. Ben bu gitarı alıp hem kayıtlarımda hem sahnemde kullanmak istiyorum. Ya da gidip luthiere kopya yaptırcam.

Bu arada baktığımız gitarlar 2010 öncesi üretimdi.
Sizce Kore mi almalıyım Amerikan mı?
2010 öncesi Kore’ler üzer mi Dean’de fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.

Kore Dean ler gayet güzeldir, üzmez asla. Bir Dean dime (Floyd köprü) ve bir Dean deiciver (sabit köprü) elimden geçmişti fi tarihinde. Her ikisi de çok iyi aletlerdi ve fakat 1800/2300 papel de etmezler.

USA olanlar hakkında bilgi sahibi değilim.

Kore Dean ler gayet güzeldir, üzmez asla. Bir Dean dime (Floyd köprü) ve bir Dean deiciver (sabit köprü) elimden geçmişti fi tarihinde. Her ikisi de çok iyi aletlerdi ve fakat 1800/2300 papel de etmezler.

USA olanlar hakkında bilgi sahibi değilim.
Bana göre de o kadar etmezler ama sanırım o modellerin üretimi durdu diye koleksiyon değeri taşıyor artık. Yoksa bunun başka açıklaması yok. Bir tane usa üretimine 13.000 dolar istemişler. Herhalde edition gitar. Dimebag’ın eli falan değdi herhalde.

Rahmetli öldükten sonra fiyatları fırladı bunların, eski zamanlarda Paypal - Ebay çalışırken sıfır ve Kore olanları 600-700 dolar civarlarındaydılar, aynı şey BcRich için de geçerli sanırım artık.

Rahmetli öldükten sonra fiyatları fırladı bunların, eski zamanlarda Paypal - Ebay çalışırken sıfır ve Kore olanları 600-700 dolar civarlarındaydılar, aynı şey BcRich için de geçerli sanırım artık.
İflah olmaz bir Jacksoncuydum ben. Bende de Jackson var şu an. Ben ne ara Dime’ci oldum anlamadım. ML modeli dışında Dean’de beğenmiyorum. Şu an stratlardan falan da bi gına geldiğini hissediyorum. Eskiden strat ve v kasa gitarsız yapamıyordum. Şimdi ML kasa gitarım yok diye nefes alamıyorum. Bir insan her gün YouTube açıp ML denemeleri izler mi ya 😂
Taktım buna alcam. Alcam ama işte usa mı Kore mi Dean’lerden çok anlamadığım için size sorayım dedim.

Selamlar,

Gerek Kore, gerekse USA Dean/Washburn Dimebag gitarlar özellikle Dimebag'in ölümünden sonra inanılmaz değerlendiler. Baya garip rakamlara satılır oldular.
Kore'ler eski USA fiyatlarına, USA modeller ise artık satıcının hayal gücüne göre değerleniyor.

Fakat fiyattan bağımsız konuşacak olursak Kore Dimebag gitarlar cidden USA modelleri aratmıyorlar. Gerek specs, gerekse finishing konusunda.
Burada asıl düşünülmesi gereken konu gitarın kondisyonu ve fiyatı. Sanmıyorum ki şuan dünyanın herhangi bir yerinde USA Dean Dimebag için 4k 5k dolar altına gitar bulunsun.

2000 dolar bandında Kore yapımı, kondisyonu mint durumda olan Dimebag modeller fiyat olarak çok abartı denemez.

Şuan elimde Dean Mustaine, Dean ML USA 30th anniversary limited edition 100 adet üretilen modeli ve zamanında kore dimebag kullanmış birisi olarak diyebilirim ki, fiyatları uygun ise Kore'ler çok daha kullanıcı dostu bu açıdan.
USA modeller sadece ''Legacy'' anlamında evde durması psikolojik olarak anlam ifade ediyorlar ve o fiyatlara aşırı abartılı aletler.

Ayrıca kayıt ve bir yerlerde çalmaktan söz etmişsin yukarıda. Eğer evden dışarıda çalacaksan zaten USA modelleri almakla uğraşma, gitara zarar gelirse çok daha fazla canın yanar 🙂
(Dip not: şuan sarı sitede Dean Dimebag DimeSlime mevut. Bakınmak isteyebilirsin)

Selamlar,

Gerek Kore, gerekse USA Dean/Washburn Dimebag gitarlar özellikle Dimebag'in ölümünden sonra inanılmaz değerlendiler. Baya garip rakamlara satılır oldular.
Kore'ler eski USA fiyatlarına, USA modeller ise artık satıcının hayal gücüne göre değerleniyor.

Fakat fiyattan bağımsız konuşacak olursak Kore Dimebag gitarlar cidden USA modelleri aratmıyorlar. Gerek specs, gerekse finishing konusunda.
Burada asıl düşünülmesi gereken konu gitarın kondisyonu ve fiyatı. Sanmıyorum ki şuan dünyanın herhangi bir yerinde USA Dean Dimebag için 4k 5k dolar altına gitar bulunsun.

2000 dolar bandında Kore yapımı, kondisyonu mint durumda olan Dimebag modeller fiyat olarak çok abartı denemez.

Şuan elimde Dean Mustaine, Dean ML USA 30th anniversary limited edition 100 adet üretilen modeli ve zamanında kore dimebag kullanmış birisi olarak diyebilirim ki, fiyatları uygun ise Kore'ler çok daha kullanıcı dostu bu açıdan.
USA modeller sadece ''Legacy'' anlamında evde durması psikolojik olarak anlam ifade ediyorlar ve o fiyatlara aşırı abartılı aletler.

Ayrıca kayıt ve bir yerlerde çalmaktan söz etmişsin yukarıda. Eğer evden dışarıda çalacaksan zaten USA modelleri almakla uğraşma, gitara zarar gelirse çok daha fazla canın yanar 🙂
(Dip not: şuan sarı sitede Dean Dimebag DimeSlime mevut. Bakınmak isteyebilirsin)
Türkiye’de kore/usa bulamıyorum diye , Çin üretimlere de edition muamelesi yapar gibi fiyat biçtikleri için Dublin’deki arkadaşa ricada bulundum bulursan getir bana diye. O da bulduğunu bana attı fakat ben boynuzları oval olan klasik Ml kasa istediğim için onu istemedim. O da sarı siteye koymuş 😂 o dimeslime dublin’de bana bulduğu gitar. Türkiye’de Kore açlığı çekiyoruz Öner müzik’te getirmiyor stok ilana falan koy almak isteyen muhakkak olur demiştim.

Bu arada Öner müzik ile görüştüm. Önünüzdeki hafta fuar varmış ve Dean yetkilileri ile görüşme yapıcaz dediler. Eğer anlaşmaya varırlarsa ülkeye dean gitar getiricez dediler. Eğer sipariş etmek isteyen varsa bu ayın 21’inde arasın anlaşma olduysa sipariş versin. Artık Çin mi getirirler Kore mi getirirler bilemiyorum.

Geri