Herkese iyi forumlar. Dünkü konser için birkaç yorum yapmak istiyorum. Gidenler varsa onların da yorumlarını merakla bekliyorum.
Öncelikle kitle beni çok memnun etti. Her yaştan insan vardı ancak sanki ortalama 35-40 yaş üzeri gibiydi. Olaysız, tartışmasız (en azından benim gözlemlediğim kadarıyla) konser bitti.
Daha önceki Küçük Çiftlik Park konserlerinden tecrübeli olarak önden malum uygulamayı telefona indirip gitmek çok işime yaradı. Bu uygulama büyük kolaylık sağladı diyebilirim. Sıra beklemeyerek (normal ödeme yapmak için uzun sıralar oluşuyordu) ciddi zaman tasarrufum oldu diyebilirim. Küçük bir ayrıntı ama ilerideki Küçük Çiftlik Park konserlerinde birilerinin işine yarayabilir.
Gelelim esas meseleye... Gillan'dan beklentimi en aza indirerek Glover ve Paice üstadları dünya gözüyle görmek, Airey abimizin muhteşem keyboard yeteneklerine canlı canlı tanık olmak için konsere gittiğimden ötürü memnun ayrıldım diyebiliririm. Gözüm doğal olarak yeni gitarist Simon'daydı tabi ama beni almadı bir türlü. İcra ettiği deneysel şeylerin hakkını ondan önceki gitarist Steve daha fazla hakkını veriyordu. Ağız dolu tuşesi DP'ye yakışır cinsten, orası ayrı. Son yayınladıkları singlelarda Simon sayesinde bir DP ruhu geldiğini düşünmüştüm. Ancak canlıda Simon'dan Blackmore değil Morse tadı aldım hep. Setlist beni biraz üzdü. Zira Perfect Strangers ve When a Blind Man Cries gibi genelde her konser çaldıkları parçalara yer vermediler. Lazy, Hush, Black Night, Highway Star, Uncommon Man, Smoke on the Water gibi klasikler ise setlistte mevcuttu.
Don Airey'e büyük bir parantez açmak isterim. Muhteşem bir yetenek, muhteşem bir keyboardist. Büyüleyiciydi gerçekten. Kanımca gecenin yıldızıydı. Türk Marşı'ndan sonra İstiklal Marşı'nı da bir kuple çalması gecenin herhalde en güzel ayrıntısı oldu.
Konser sonu DP'yi de gördük dünya gözüyle diyerek ve zor bela kaptığım bagete sevinerek alandan ayrıldım. Dediğim gibi hiçbir vokal beklentim olmadan gittiğim için mutluyum. Bu beklentiye girseydim muhtemelen yukarıda yaptığım güzellemelerin hiçbirini yapmayacak olacaktım.