Whammy zaten yanılmıyorsam digitech markasının öncülüğünü yaptığı bir efekt çeşidi.. Benim gördüğüm whammy'lerin tamamı DSP (Dijital sound processor)'ler vasıtasıyla gerçekleştiriliyordu... Böyle bir efektin analog elde edilse bile çok karmaşık olacağını sanıyorum... Dolayısıyla bunu oturup kendimiz yapmamız hem parçaların maliyeti açısından, hem harcayacağımız zaman açısından, hem de alacağımız verim açısından pek makul sonuçlar doğrumaz sanırım..
Öte yandan delay için analog çözümler mevcut.. Yine de ses'in saklanmasını gerektiren (delay, chorus vb..) analog devrelerde CMOS çiplere başvurulur genelde... Bu da uygun parçanın bulunması açısından zorluk yaratabilir.. Alacağınız sonuç da dijital örneklerinden pek farklı olmayacaktır.. Çünkü delay'in mantığı zaten sesin saklanıp, belirlenen süre kadar sonra tekrar çalınmasından ibarettir.. Bu tarz efektlerin analog olmasının tek yararı, kurduğunuz sistem içerisinde örnekleme yüzünden oluşan bir dijital kaybın söz konusu olmaması...
Özellikle Boss pedallar için benim aradığım bir çok devrenin önünde şöyle bir ibare vardı: "Boss pedallar hem işçilik açısından iyi düzeydeler, hem de üretim kapasiteleri sayesinde maliyetleri çok düşük, ben olsam gidip orjinalini alırdım, yine de deney yapmak istiyorsanız, alın size devresi..." gibisinden not düşerler yanına...
Ayrıca şunu unutmayın ki, sırf devre elemanlarının maliyeti ile pedal çıkaramıyorsunuz, kutusu , DPDT switch'i da baya bir para tutuyor devre elemanlarına kıyasla...
Sonuç: Bu tarz pedalları kendiniz yapamayabilirsiniz, yapmanız da ne maddi açıdan ne de sonucun verimliliği , dayanıklılığı açısından muhtemelen tatmin edici olmaz...