neye şaşırdın kardeş? chp gibi bir partinin üyelerinin, adlarından başka hiçbirşeyi örtüşmeyen deniz gezmiş ile baykal'ı yanyana getirip tişört yaptırdıklarını eleştirmeme mi şaşırdın?
ben, bunun aksini yapanların eleştirilmemesine şaşırırım ve şaşırıyorum da.
ideolojileri mersin-tersin olan kliklerin yanyana getirilip, hali hazırda halk kitlelerinde belirli bir sempatisi olan deniz'lerin kullanılıp kendilerine çıkar elde etmeye çalışanları tabiiki eleştiricem.
denizlerin bu ülkenin siyasi sahnesinde yer aldığı günden bu yana kadar birçok ulusalcı klikler tarafından kullanılmasına uyuz olanlardanım, bunu da açıkça belirterim, hiç çekinmem. denizler asla ulusalcı değillerdi, son nefeslerinde "yaşasın marksizm-leninizm, yaşasın türk-kürt halklarının kardeşliği" diyip te ipe öyle giden bu devrimci yurtseverlerin, kendilerini milliyetçilik yarışında görenlerin ağzında pelesenk olmasına tabiiki karşı çıkıcam.
68 kuşağında "yurtseverlik" şimdi olması gerektiği gibi o zamanlar da devrimci gençler için yüce bir değerdi ama bunu asla ulusalcılık-milliyetçilik çizgisiyle özdeşleştirmemek gerekir. chp ve onun türevi sol gösterip sağ vuran partilerin tabalarında denizlere karşı bir sempati olabilir, ancak bunun da bu kafa karışıklığından ileri geldiğini düşünüyorum.
sosyalist yurtsever devrimci gençler olan deniz gezmiş ve arkadaşlarının, bırakın sosyalistliği daha sosyal demokrat olmayı bile beceremeyen bir partiyle yanyana getirilmesi her türlü abesliktir, denizlere saygısızlıktır.
denizlerin mücadelesinin bir yolunun da şu anda chp'nin de savunduğu piyasacılığı alt etmekten geçtiğini unutmayalım. chp'nin mhp ile girdiği milliyetçilik yarışına girmiyorum bile.
hiçkimsenin mensup olduğu partinin çıkarları uğruna gerçek değerleri tahrif etmeye hakkı yoktur, kimse kusura bakmasın, gerçekler bir şekilde ayyuka çıkar.