Diamond plate pickguard yaptırtmak

Sayın forum üyeleri herkese selamlar. Bir gitar mod olayına giriştim de , diamond plate pickguard yaptırmam lazım, İstanbul’da yapan luthier vs vs tanıyor musunuz? Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Aradığım desen bu ( parlak siyah olsa daha güzel olur tabi ama zor. Gerekirse ben boyatırım o dert değil ama önemli olan birebir bu desende olması) herkese iyi günler dilerim.
IMG_1947.webp

4 gündür bu ürünü tüm istanbulda sorup soruşturuyorum. Türkçe adı damla gözyaşı , yabancı adı diamond plate olarak geçen bu desenli plakadan sac , alüminyum , çelik olmaz üzere tüm gün boyunca dudullu imes ve des sanayideki alüminyumculara sorup soruşturdum gezerek ama ne yazık ki bulamadım. Aslında ben bir ürün tasarımcısıyım ve rhino , autocad kullanmayı biliyorum. En son çare 3mm düz alüminyum plaka alıp , programda deseni taratıp CNC makinesinde desenin etrafından boşaltma yaparak ürünü ürettiricem. Ama hiç bu aşamaya gerek kalmaması için siz değerli forum kullanıcılarına soruyorum. Bu ürünü , desenli plakayı bulabileceğim bir yer biliyor musunuz

Çeta sac olarak geçer. Tek çizgi, beş çizgi modelleri çoğunlukta, genelde TC’de panelvan içi kaplamak için kullanılıyor beş çizgili desenleri.

2-3 mm kalınlık civarı iyi olur. Malzeme ham olarak çok pahalı değil ama kesip işlemek ve vida deliklerini tutturmak kesinlikle hassas işçilik ister, o kısmı kotarırsanız aluminyumu delmesi kolay.

Avrupa yakasına da bakın. ESKOP, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi, Demirciler Sanayi Sitesi buralarda olabilir. Alüminyum değilde çelik satan yerlere bakın.

Son düzenleme:
4 gündür bu ürünü tüm istanbulda sorup soruşturuyorum. Türkçe adı damla gözyaşı , yabancı adı diamond plate olarak geçen bu desenli plakadan sac , alüminyum , çelik olmaz üzere tüm gün boyunca dudullu imes ve des sanayideki alüminyumculara sorup soruşturdum gezerek ama ne yazık ki bulamadım. Aslında ben bir ürün tasarımcısıyım ve rhino , autocad kullanmayı biliyorum. En son çare 3mm düz alüminyum plaka alıp , programda deseni taratıp CNC makinesinde desenin etrafından boşaltma yaparak ürünü ürettiricem. Ama hiç bu aşamaya gerek kalmaması için siz değerli forum kullanıcılarına soruyorum. Bu ürünü , desenli plakayı bulabileceğim bir yer biliyor musunuz
eksiltme-cnc değil de arkasına istediğiniz desene gelecek şekilde vurma yaparak ( desen uçlu işaret veya yazı çivileri de mevcut) önü kabartıp istediğiniz gibi kullanabilirsinir. Düz levhayı bakır işi yapan birine götürseniz yapar. Eğer öyle bir yer bulursanız daha güzel desenler de yaptırtabilirsiniz. Güle güle kullanın...

eksiltme-cnc değil de arkasına istediğiniz desene gelecek şekilde vurma yaparak ( desen uçlu işaret veya yazı çivileri de mevcut) önü kabartıp istediğiniz gibi kullanabilirsinir. Düz levhayı bakır işi yapan birine götürseniz yapar. Eğer öyle bir yer bulursanız daha güzel desenler de yaptırtabilirsiniz. Güle güle kullanın...
Farklı bir perspektiften yorumunuz için teşekkür ederim. Böyle bir imkan da var tabi ama takdir edersiniz ki elle manuel yapılacak bir şeyin makineden hazır üretilmiş kadar net , nokta atışı duracağını düşünmüyorum. Ama yine de aklımızın bir köşesinde bulunmasında fayda var

Geri