Dip Ses Problemı

• Konuyu açan Konuyu açan hwlil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Merhabalar, Jackson JS32-T King V bi gitar var amfideyken dip gürültü yapıyor ve hiçbir türlü azalmıyor. Elimi nereye değdirsem de dip gürültü var. Aynı ses sistemini başka gitarlarda da kullandım ama hiç öyle bir ses yoktu.

"Dip ses" ve "cızırtı" başlıklarının %95 i ekipmanı, enstrümanı bilmemek, yeni başlamak ile ilgili oluyor.
Ama yine farklı bir şey var diyorsanız; ses dosyası paylaşın, bakalım. Diğer türlü tarifinizden yola çıkıp size manyetikleri döktürüp ev tesisatını yeniletmeye, UPS aldırmaya kadar vardırabilirler işi.

"Dip ses" ve "cızırtı" başlıklarının %95 i ekipmanı, enstrümanı bilmemek, yeni başlamak ile ilgili oluyor.
Ama yine farklı bir şey var diyorsanız; ses dosyası paylaşın, bakalım. Diğer türlü tarifinizden yola çıkıp size manyetikleri döktürüp ev tesisatını yeniletmeye, UPS aldırmaya kadar vardırabilirler işi.
1.5 yıldır çalıyorum, daha yolun %15'inde falanımdır belki, ve eminim sorun gitarda. Ne amfi ne ses kartı, sorun gitarda. Videoları birazdan atıcağım.
GÜNCELLEME: Elimi jak girişinin oradaki demire değdirdiğim zaman dip sesi gidiyor.
güncelleme2: gitara değmiyorken ses az tellere değdiğimde artıyor.

Son düzenleme:
Normalde topraklama ile ilgili olsa dokununca azalması gerek. Sizin olayda gitarın jack girişinde problem var gibi duruyor ama verilen bilgiler biraz kafa karıştırıcı, ilk nereye dokunulsa fark etmiyor yazılmış sonra tellere değince artıyor denmiş. Diğer gitarlarda zaten böyle bir sorun yoksa, yani kablodan vs değildir, geriye tek sorun yapan gitarın girişi (ki kolay deforme olan bir yer) kalıyor.

Normalde topraklama ile ilgili olsa dokununca azalması gerek. Sizin olayda gitarın jack girişinde problem var gibi duruyor ama verilen bilgiler biraz kafa karıştırıcı, ilk nereye dokunulsa fark etmiyor yazılmış sonra tellere değince artıyor denmiş. Diğer gitarlarda zaten böyle bir sorun yoksa, yani kablodan vs değildir, geriye tek sorun yapan gitarın girişi (ki kolay deforme olan bir yer) kalıyor.
Son durum bütün açıklığıyla;
JS32-T Kelly modeli vardı önceden; aynı amfi, ses kartı, kablo, ortamda çaldım King V'yi. Gitara hiç değmeden durduğumda dip ses var rahatsız edici düzeyde sonra ellim tellere değdiğinde bu ses daha da artıyor ama elimi tellerden çekip herhangi bir, gövde üstünde, bir demir aksana dokunduğumda komple ses gidiyor. Jak kısmı sallanıyordu sıktırmıştım ama ondan önce ses var mıydı yok muydu bilmiyorum.

Geri