dip ses sorunu

Arkadaşlar ben geçen aylarda akustik gitrarmı bağlarım hem de ilerde elektro gitar alırsam onda kullanırım diye ses kartı almıştım .Fakat akustik gitarı bağladığımda bir dip ses oluyordu ilk başta bunu önemsemedim ama şu an elektro gitarımı bağladığım da da dip ses devam ediyor. dip ses bir yere dokunduğumda azalmıyor veya artmıyor ama bilgisayarda gezinirken dip ses sürekli değişiyor bazen artıyor bazen azalıyor bunun sorunu topraklama mıdır? çözümü 2-3 gündür arıyorum bazıları akım korumalı priz almak yeter diyor bazıları prize topraklama yapılması şart diyor bazıları da di box almalısın diyor çözüm nedir? (NOT: prize e az 3 alet bağlamak zorundayım.)

Dip ses çok karmaşık bir konudur. Topraklama döngüsü, emi ve RFI olarak siniflandirilabilir.

Elektrik şebekesinin topraklanmasi ile direkt çözülmez, akım korumalı priz çok işe yaramaz. Kaynağının tespit edilmesi zordur. Bilgisayar gürültülü bilgisayarda gezindiginiz zaman işlemci ve gpu ya daha fazla yük biner ve gürültü artar azalır.açtığınız lamba bile gürültülüdur TV gürültülü... uzar gider. Ses kartınız bilgisayara bağlı olduğu sürece gürültü alacaksınız.

Inanır mısınız bilmem eski bilgisayarlar ( özellikle eski laptoplar) gürültü konusunda daha iyidirler çünkü bileşenlerin performansı düşük olduğu için daha az emi gürültüsü yayarlar. Performans laptoplari gürültü konusunda berbattirlar , çünkü o gpuyu beslemek için daha fazla güç harcarlar

450 mbps USB izolatör alacaksınız, ses kartının bilgisayardaki USB bağlantısini bilgisayardan izole edeceksiniz. Kullanmadığınız USB portlarıni kapatın mümkünse ses kartı harici başka bir şey baglamayin, mauseu kablolu kullanın Bluetoothu kapatın. WiFi yi kapatın. Cihazlarınızı tek prize bağlayın uzatma prizleri kaliteli olsun. akım korumalı priz , cihazlara fazla elektrik yükü binmesin bozulmasın diye kullanılır

emi ve rfi gürültüleri için bilgisayardan uzaklaşmayı deneyin. USB uzatma kablosu kullanarak ayrıca yakınınızda elektrikli alet çalıştırmayin

Son düzenleme:

Geri