DirtyBlack 10 mart cumartesi Dorock Rock bar, 27 Mart salı İtü maslak kampüsü Oditoriumda.
dikkat ve önem verilmesi gerek derin bir konuya değinilmiş.BuzzLightyear demiş ki:Merhabalar Forum İnsanları; Size bir hikayemizi anlatmak istiyorum.
Bundan bir kaç ay evvelden yeni melekteki necrophagist konserinde bir arkadaşım " şurda sizin 2004 te çıkan demoyu satıyorlar; 3.5 ytl verdim aldım" demiş ve beni hayretler içinde bırakmıştı. biz demoyu sadece 1 ytl ye satmaları ve bize bir kuruş vermemeleri için istanbul, izmir, bursa, ankara ve eskişehirde bir kaç yere bırakmıştık.
Yeni bir demo çıkardığımız bu günlerde bana yine yerli grupların demolarını bir kaç ilde satmaya çalışan daha organize bir kuruluştan mail geldi. şöyleydi;
"Merhabalar.Bana 15 kopya ayırabilirseniz sevinirim.Ayın 20sinden
sonra para durumum el verirse ptt'den havale yaparım.Sizde
demoları gonderirsiniz.Bursa, Çanakkale ve izmir'de metalshoplarda
dağıtımında ve eskişehirde elden dagıtımında yardımcı olmaya
çalışırım isterseniz.Kolay gelsin."
Bu arkadaşlara durumumuzu bir gözden geçirip en kısa sürede onlara döneceğimizi yazdık.. bir kaç gün sonra şöyle bir mail geldi;
"tüm parçaların mp3lerini indirme olanağı sunmuşunuz.Demo çıkarmanın pek bi anlamı olmaz ozaman.ve bundan dolayı da satılcagını pek düşünmüyorum.Artık demolar da değerini yitirmeye başladı malesef. "
Yani bu arkadaş ilk gönderdiği maildeki ticari hevesini kaybetmiş ve artık bizim demomuzla ilgilenmiyormuş.
Biz müzik yapıyoruz ticaret değil. zaten hepimizin uğraştığı ciddi bir iş kolu yada üniversite var. para kazanmak isteseydim simit sarayı açardım, gece yarılarına kadar stüdyoda kayıt yapmakla uğraşmazdım. O yüzden kayıdımızın bedavaya indirilmesi ve dinlenmesi gayet mümkün ve normaldir. Zaten demodan gelicek 3-4 liradan ne olurki, yeri geliyor hepimiz bir alkol masasında bırakıyoruz 100 er milyonlar. durum budur bu gönül işidir.