DIY Pedallarda Jak girişi seçimi

Merhabalar, hem mühendisliğe hem de müziğe ilgim olduğu için Türkiye'de nadir tarzda bulunan pedalları kendim yapmak istediğime karar verdim. Kendime belirli bir malzeme listesi çıkarttım ancak iş jak girişlerine gelince biraz kafam karıştı. Çünkü 10tl'den 1000tl'ye uzanan bir makas var ve hepsi birbirinden farklı gözüküyor gibi.

Bulabildigim iki uygun fiyatlı jak girişleri bunlar. Direnc.net'teki oldukça ucuz ama pedallarda ve gitarlarda gördüğüm girişlere kıyasla biraz farklı gözüküyor ve 4 pinli. partsland ise 2 pinli ve biraz daha alışık olduğum jak görünümünde. Bunların farkları nedir tam olarak? Pedal yapımı için uygun mudur? Değillerse nasıl jaklara göz atmalıyım? Biraz cahilce sorular sormuş olabilirim ama işe gerçekten yeniyim, vereceğiniz cevaplar için minnettarım🙂

güç anahtarlamalı jack seçin. plastik kabinli jack seçin ( aletin içi toz toprak dolmasın. ) ben olsam ikinciyi seçmez güç anahtartarlamalı koyardım.
Jack dan geçecek amp ve volt değerlerine dikkat edin. Kasaya sağlam burgulu vidayla tam otursun.

İlk model olan jackı ben yıllar önce sipariş vermiştim. 16 taneden 1 tanesinde gir çıka bağlı metal aksam hafif yalama oldu. Bu model erkek jackı sıkı kavramıyor, sıkıntı olur mu bilmem. Uzun süreli lehimde plastiği erir. Fiyat performans olarak prototip pedallarımda yıllarca kullandım. 4 pinli olan erkek jackın takılı olup olmadığına göre beslemedeki gücü kesiyor ya da devreye sokuyor. Başka kullanım alanı var mı bilmiyorum.

Kabinli olarak şu ürünü de kullandım ama ağız kısmı çok sığ, tavsiye etmem.

İlk model olan jackı ben yıllar önce sipariş vermiştim. 16 taneden 1 tanesinde gir çıka bağlı metal aksam hafif yalama oldu. Bu model erkek jackı sıkı kavramıyor, sıkıntı olur mu bilmem. Uzun süreli lehimde plastiği erir. Fiyat performans olarak prototip pedallarımda yıllarca kullandım. 4 pinli olan erkek jackın takılı olup olmadığına göre beslemedeki gücü kesiyor ya da devreye sokuyor. Başka kullanım alanı var mı bilmiyorum.

Kabinli olarak şu ürünü de kullandım ama ağız kısmı çok sığ, tavsiye etmem.
Buntip aksamların. - her türlü devre elemanının- datasheetinde veya içerik bilgisinde maruz kalabileceği en yüksek sıcaklık derecesi mevcut. Derece. ayarı olmayan veya gerektiğinden yüksek dereceli bir havya kullanırsanız deforme olması zaten kaçınılmaz. O yüzden işi kitabına uygun yapmalısınız. Gereğinden fazla yükseltilmiş havya veya gereğinden uzun süre ısıtırsanız plastik tabi ki deforme olur. Derece ayarlı havya kullanın ve her elemanın datasheet ini okumadan bu işlere girişmeyin.

Geri