Herkesi üzeceği gibi bizim gibi dolar endeksli alış veriş yapan müzisyenleri daha da üzecek durum.
millet aldığı tarihte ki fiyatına göre değilde güncel döviz kuruna göre sattığı için ikinci elde de sıkıntı olabiliyor.2.el satan arkadaşlar bari siz zam yapmayında ikinci el pazarı canlansın
Ayıp ama ya euroda 2.65 sularında seyrediyordu o da 2.70 e geri dönmüş artık yaza kadar bana thomann macerası yalan oldu.
Deme öyle 99$ ile 100$ olan vergiyi ödemekten kurtulmuştum zannediyordum. Umarım ödemem vergiyi.Bu arada Doların düşüşü 75 Euro olan Gümrük Vergisi limitini de Dolar bazında aşağıya çekiyor. Yurtdışından alışveriş yaparken buna dikkat edilmesini öneririm.
Yakın bir zamanda (1 ay olmadı bile) başıma geleni anlatayım; ABD'den bir ürün aldım. Alış verişi yaptığım sırada Gümrük Vergisi sınırı 75 Euro karşılığı yaklaşık 94 Dolardı. Memlekete girdiğinde ise 88 Dolar a denk geldi. Sırf arada geçen 10 gün içinde Dolar ın değer kazanması nedeniyle sınırı 6 Dolar ile aştığım için 86 TL vergi ödedim.Deme öyle 99$ ile 100$ olan vergiyi ödemekten kurtulmuştum zannediyordum. Umarım ödemem vergiyi.
hayalpereset diyebilirsin ama zamanında sabancı şirketine mesaj atmıştım bu konuda tabi geri dönüş olmadı hehe 🙂Türkiye'de seri üretim gitar üretilsin buradan türk iş adamlarına sesleniyorum, bu işte para var.