Donner dst 152 seti alınırmı ?

Donner DST-152 Full-Size ST Elektro Gitar Seti (Metalic Blue) | doremusic set bu ama pek sıcak bakmıyorum normalde fiyat performans olduğunu duyduğum dmt 100ü alıcaktım , okulda bir müzik grubumuz var bende grupta elektro gitar çalıcak olan kişiyim , müzik öğretmenimiz başlangıç olarak bu seti almamı eğer direkt istediğim gitarı alırsam birde amfiye para vereceğimi söyleyerek bunu almamın mantıklı olacağını söyledi , sizce almalımıyım kafam karışık. (şuan klasik çalıyorum , orta seviyelerdeyim)

Genç dostum bu seti alma...başka başlıkta da önermiştim aria pro 2 fullerton gitarları incele senkop ta var...gerekirse amfiyi sonra alırsın bu set 3 ay sonra kabak tadı verir satamazsın da elindw kalır...yaşın 12-13 değilse uzak dur...

Mooer MSC10 modelleri de ilgi çekici...7700 TL gibi bir fiyat inanılmaz...
uzun zamandır bu gitarı takip ediyordum ancak tr ye gelmesini beklemiyordum senkop getirmiş sagolsun ayrıca ilk defa yurtdışı fiyatı tr fiyatına bu kadar yakın bir başlangıç gitarı gördüm.Eğer gitara yeniden başlayacak ve sıfır alacak olsam bende tercih ederdim.

Donner DST 600 ve 700 serisi gelmiş Do-RE'ye bakmak lazım, özellikleri o fiyat bandında çok iyi , tabi marka değeri ve ikinci el satış piyasası olarak düşünürseniz değer kaybı yaşatacaktır. Modifiye yada proje gitarı olarak düşünülebilir bence.

Bu fiyata kilitli burgu, maun naturel gövde, kalın tremolo bloğu, alnico 5 manyetikler, kolay truss rod, Ibanez Azes40 ile kapışmak istiyorlar anlaşılan, fakir adam için Suhr yapmış adamlar🙂 DMT 100 de fakir adam Mayones'iydi zaten 🙂

fakir adam o yüzden fakir kalıyor... sürekli tamir bakım veya yenileme işine para harcıyor 🙂

şaka bir yana güzel spec koymak iyi ama gözden kaçan şu oluyor, mesela o gövdeye giren her vida zamanla etrafını oyup ağacı çatlatabiliyor veya yalama olabiliyor... veya kilitli burgu dedikleri 3 günde bir akort istiyor (akort kaçması değil, yalama olmasından)...

yani illa pahalı alın demiyorum ama bazen ucuz şeyler kağıt üstünde mantıklı gözükse de iki kere düşünmek lazım... örnek bende Cort NZS-1 var eskiler bilir, alette Sperzel kilitli burgu var, daha normal tel kaynaklı olan dışında bir tek kere milim değil mikron düzeyinde kaçırmışlığı yok (gitar 2005 model)

Zaten gitarın fiyatını belirleyen şey sadece donanımsal özellikleri olmuyor. Gitar yapılırken üzerinde harcanan zaman da en az özellikleri kadar fiyatını etkiliyor. Bir marka, bu fiyat aralığındaki gitarlardan çok fazla ve hızlı bir şekilde üretip piyasaya sunmak zorunda. Dolayısıyla gitarın üzerinde harcanan zaman, işçilik ve kalite kontrolü minimumda kalıyor. Sonuç olarak da yalama vidalar bir kenara, kenarları eli kesen, seviyelenmemiş fretler ve çalınabilir olma olasılığı düşük gitarlar ortaya çıkıyor. Astarı yüzünden pahalıya geliyor.

Deneyip bakın işte, online almak risk zaten, kesin süperdir iyidir demiyorum, hıyar da çıkabilir yani, şans işi bunlar. DMT 100'ü Do-RE'de denemiştim, benim çaldığım kopya gayet ayarlı ve iyiydi, Ibanez Gio, Jackson Js11, ve diğer antik kuntik uzakdoğu markalara tercih edilebilir bir gitardı, sonuçta bu gitarlar da büyük ihtimal aynı Endonezyalı yada Çinli emekçilerin elinden geçiyor aynı yumuşak ucuz gövde ağaçlarını kullanıyor (düşük kalite basswood, poplar, vs vs) Yani köprü postları ve diğer vidalar yalama olacak diye bakarsanız az bir farkla aldığımız "bilindik marka" ucuz gitarlarda da aynı şey başımıza gelebiliyor.

8-9 aydır dst400 ü id core 10la kullanıyorum ilk elektro gitarım.öncesi ve sonrasında arkadaşımın vintera'sını defalarca çalmış olmama rağmen bu gitar bana bi kere bile burun kıvırdırtmadı.marifetin çoğu blackstardaydı ama gitar da herhangi bi çalım zorluğu yaratmadı hatta oldukça rahattı. neck tonları oldukça başarılı gerçekten alnico gibi hissettiriyor.açıp bakmadım tabi pickguard değişicem herhalde o zaman bakarım. sadece tremolo pek kullanılacak vaziyette değil darmaduman ediyor akordu.birkaç kere niyetlendim ayarlamaya debelendim ama beceremedim en son gövdeye yaslıyıp bıraktım.trem bloğu hakikaten bu fiyattaki bi gitara göre baya büyük ve kalın diğer squier ve benzeri gitarların iki katı ama niyeyse gene de olmamış. veya ben üstesinden gelemedim.

sadece şunu söyliyim donner bence öyle ''kapıdan sokulmaz,uzaktan gördün mü kaçıcan''ları hakeden bi gitar değil.en azından dst böyle.sadece alacak olan sağına soluna altına üstüne iyi baksın bir üretim hatası olmasın.

SX mi donner mi mooer mi tercih edilmeli. 😀
Hali hazırda akustik ve klasik gitar çalan birisiyim. Ton farklılığı amacı ile 1.5 yıl civarı kullanıp elden çıkaracağım. Tremolo bent ve sahne olayı olmayacak o yüzden burgular önemli değil. Maalesef Isparta gibi küçük bir şehirde olduğum için 2. el seçeneğim kısıtlı.

SX mi donner mi mooer mi tercih edilmeli. 😀
Hali hazırda akustik ve klasik gitar çalan birisiyim. Ton farklılığı amacı ile 1.5 yıl civarı kullanıp elden çıkaracağım. Tremolo bent ve sahne olayı olmayacak o yüzden burgular önemli değil. Maalesef Isparta gibi küçük bir şehirde olduğum için 2. el seçeneğim kısıtlı.
Cort veya aria pro iyi bir tercih olabilir.

Geri