Dore Müzik'ten gitar alma süreci

• Konuyu açan Konuyu açan Samet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Samet

ikibucukiskender
Selamlar efenim,
Birkaç gün içinde DoRe Müzik'ten elektro ve amfi alacağım. Merak ettiğim şeyler şunlar. Gitarın kapalı kutu olması garanti mi? Eğer kapalı kutu değilse ve teşhir ürünüyse teller sıfırlanacak mı? Ya da teşhir ürünü olduğu için bir indirim yapılacak mı? Amfi kapalı kutu mu olacak? Bunlar hakkında deneyimlerinizi paylaşır mısınız? Alacağım modeller ise Schecter Reaper 6 (Sabit köprü olan giriş modeli) ve Blackstar ID:X 50. Şimdiden teşekkür ederim

Kutu içinde gönderiyorlar. Ancak kutuları açılmış oluyor diye biliyorum. Zaten kontrol de ediyorlar. Dore genelde kılıfa sonra kutuya koyup gönderir gitarları. En azından bana kılıflı geldi hep elektro olsun akustik olsun.

Enstrüman satan mağazalar zaten sattıkları ürünleri mağazada sergiliyorlar. Bugüne kadar aldığım gitarlar bana hep %100 veya %99,9 sağlam geldi. Bazen neredeyse gözle görünmeyecek miniklikte ezilme veya kılcal çizik olabiliyor bir tane falan ama çok zor görürsün yani. Onun dışında tamamen sıfır durumda olur. Sağı solu görülür ezilmiş, kırılmış ürünleri göndermezler. ( En azından bana hiç gelmedi 😀 ) Outlet olarak satıyorlar diye biliyorum. Teller eskimediği sürece veya kırılmadığı sürece sıfırlamazlar. Çünkü satılan gitarlar uzun uzun çalınmıyor. Gördüğüm kadarıyla mağaza çalışanları zaten ilgileniyor eline alan olursa. İlgilenenin hırpalamasına göz yummazlar.

Amfi olayını bilmiyorum çünkü sıfır amfiyi en son 15-16 yıl önce almıştım. Ancak onu da kendi kutusu varsa onda yollarlar ki vardır kutusu. Ancak şunu da söyleyeyim bir eleştiri olarak. Ben daha yeni Dore'den elektro gitar aldım. Kendi kutusunda sağlam şekilde geldi ama kutudan çıkarmışlardır diye tahmin ediyorum. Buraya kadar bir sorun yok. 2023'te Dore'den Schecter Solo II Custom aldığımda yine kılıfa koymuşlardı ama berbat bir kutuyla gelmişti. Çok inceydi. Gitar sapasağlam gelmişti ama ben yine de yakın zamandaki siparişimde mesajda bunu belirttim aynısı olmasın diye.

Şimdiden hayırlı olsun. Bir sorun yaşayacağını düşünmüyorum.

Dore ve diğer satış yapan mağazalarda kapalı kutu olayı istisna imiş, bunu yeni öğrendim. Özel siparişlerde ya da stok bolsa olabilen bir şey. İnternetten sadece kapalı kutu teslim şeklinde çalışan "mağazasız" satış firmaları var. Ne kadar güvenilirler bilemiyorum ama genel durum bu.

Çok uzun bir süre önce (15-20yıl) bir mağazaya bunu sormuştum, resmen dalga geçmişti.

Yaklaşık 7 sene önce dore mağazadan aldığım elektro gitarın sadece sap ayarı yapıldı. Teller gitarı denediğim zamandaki ile aynıydı mesela.

Teşhir ürünü diye değil de, nakit ya da havaleye ek indirim yapıyorlar.

Özetle bu olay elektronik aletlerdeki gibi teşhir ürünü olarak görülmüyor, böyle bir stokları yok. Düşününce bence olması gerek ama böyle gelmiş böyle gidiyor.

Direkt mağazadan alacağım için bir şeyler yaparlar mı acaba taksitle alacağım ama.

Selamlar efenim,
Birkaç gün içinde DoRe Müzik'ten elektro ve amfi alacağım. Merak ettiğim şeyler şunlar. Gitarın kapalı kutu olması garanti mi? Eğer kapalı kutu değilse ve teşhir ürünüyse teller sıfırlanacak mı? Ya da teşhir ürünü olduğu için bir indirim yapılacak mı? Amfi kapalı kutu mu olacak? Bunlar hakkında deneyimlerinizi paylaşır mısınız? Alacağım modeller ise Schecter Reaper 6 (Sabit köprü olan giriş modeli) ve Blackstar ID:X 50. Şimdiden teşekkür ederim
Gitarı mağazaya sipariş ediyorlar, gitar geldiğinde kutudan çıkarıp askıya asıyorlar. Sen almadan önce deneyebiliyor insanlar. Çünkü zaten bunu yapabilecekleri stokları olmuyor, gitar sipariş edildiğinde hem gelmesi uzun sürüyormuş hem bir iki tane falan geliyormuş. Ben de doremusicten satın aldım, alırken söylemişti çalışan abi.

Peki mağaza çalışanının attığı fotoğrafta gitar 64250 tl olarak görünüyor ama internette 57 bin tl. İnternet fiyatından mı satılıyor yoksa mağazaya ayrı tarife mi var?

Geri