Doremusic tel değişimi ve gitar tel yüksekliği vb. yapıyor mu?

Merhabalar arkadaşlar, elektro gitar tellerimi değişmek ve gitar ayarı yaptırmak istiyorum, çünkü gitarın 1 teli full olarak cızırdama yapıyor. Bazı fretlerde de böyle fret buzz problemi var. Bende alyan gibi bir araç olmadığı için tel yüksekliğidir, herhangi bir şeydir ayarlayamıyorum. Bunun için yakınımdaki bir doremusice gidip ayarlamayı düşünüyorum ve tellerin de değişilmesini istiyorum. Evet, telleri kendim değişebilirim ama çok uğraşmak istemiyorum, tellerin yanında ayarlamayı yapsınlar direkt. Asıl soruma gelirsek, yakınımda doremusic var böyle şeyler için yardımcı olurlar mı ve fiyatı muhtemelen ne kadardır?

Bazı mağazalarında çok düzgün yapıyor, demek ki luthier var. Bazı mağazalarda ayar yapan arkadaş adı altında biraz eli yatkın personel var. Yani şans. Ben genelde elletmem, sıfır gitarı bile gider evde kendim yaparım. Öğrenmekte fayda var.
Daha kompleks bir iş ise luthiere iyi olur tabi.

Sap ayarı ya da köprü yüksekliğinden ziyade fretlerin yüksekliğinde sorun olabilir,uygun fiyatlı bir gitarsa tesviye gerektirebilir.Bulunduğunuz yerdeki luthierlere danışarak daha iyi bir çözüm bulabilirsiniz.

Geri