C
ceymi
sadece suç ve ceza kitabını okuyabildim henüz ama beğendim üslubu..kolay anlaşılır gibi geldi bana...dünya klasikleri genelde sıkıcı olur ya:dostoyevski heycanlandıtmış kitabını🙂
mo demiş ki:bence en iyi kitabı ecinnilerdir,cinler adı altında da basılmıştır,karamazofları ve suç ve cezayı da çok çok okumak gerekir,
ben şu sıralar insancıkları okuyorum,yazdığı ilk ve en ince kitabı sanırım.
"Öteki" Dostoyevski'nin hemen "İnsancıklar"dan sonra yazdığı eseridir. İnsacıklar ve Öteki yazarın arayış içinde olduğu eserleridir; felsefi ve siyasi yaklaşımları mevcuttur bu eserlerde. Daha sonrasındaki eserlerinde psikolojiye derinlemesine girer ki, hepimiz gayet iyi biliyoruz. 😉_aden_ demiş ki:Rus Edebiyatı'nı hakikaten çok severim .. Dostoyevski anlamlara anlamı sizin yükleyeceğiniz hakikaten çok kaliteli eserler vermiş yazar .. şimdi öteki adlı kitabına başladım .. bakalım baya güzele benziyor (;
Elbette Dostoyevski'nin mükemmelle başladığı ya da mükemmele doğru yol aldığı konusunda hem fikiriz. Mükemmel başlangıç ya da mükemmele gidiş kişiden kişiye değişebilir bir düşüncedir ancak ikisinden biri herhangi birine göre kesinlikle doğrudur.silence_ demiş ki:Pekala, madem sizin söylediklerinizle benimki uyuşuyor, o zaman, Suç ve cezanın ilklerde bulunduğunu göz önünde bulundurarak büyük Dehamızın zaten mükemmelle başlayıp mükemmel+ ya (ya da en mükemmele)doğru yol aldığında da hem fikiriz diyebilirim (umarım)..Ayrıca bana göre Dostoyevski, hayranı olduğum bir diğer yazar olan Edgar Allan Poe gibi başlıbaşına bir protestoydu ve bunu aynen Poe gibi kendine özgü yöntemlerle gösterdi bize..Bu durumda kendinden sonraki ve hatta dönemindeki yazarları etkilemiş olması elbetteki kaçınılmazdı.