Drop B - D standart akort dizilimi aralığında kullanacağım 2. bir gitar arıyorum.

Evde amatör olarak gitar çalıyorum ergenlik dönemlerinde bir iki sahne yapmışlığım var , ibanez grg 170 dx almıştım 2007 yılında hala onu çalıyorum boss gt 10 prosesörüm var genelde bilgisayara bağlıyorum artık çalarken , köprü hareketli olduğu için başlıkta bahsettiğim akort dizilimleri olan parçalar çalmak çok zahmetli oluyor.
Sabit köprülü , EMG 81 85li bir gitar almayı düşünüyorum açıkçası akıllı bir seçim mi olur tavsiyelerinizi okumak isterim.
Emg 81 85 yerine bu pes akort dizilimlerinde emg 57 66nın daha iyi sonuç verdiğini söyleyenler var çok fark yaşar mıyım?
Schecter Hellraiser special c-1 emg 81 85 li bir gitar buldum 2. elde işimi görür diye düşünüyorum.
Tel olarakta 0.11 takayım diyorum rezonans sağlam olsun

Emg 81 85 mi 57 66 ya mı zorlayayım?
Varsa gitar model önerilerine açığım.
Müzikle kalın

EMG çok sevmekle beraber artık Fishman Fluence gibi benzer iş yapan şeyler de var… hatta drop işler için Seymour’ın Nazgul, Sentient, Blackened Winter gibi modelleri…

Bence şu an fishman fluence modernler daha iyi. Bende emg 57 66 var arada drop d'de de kullanıyorum iyi bence. 0.11 tek tel droplayacağın için gereksiz bence. D Standart'ta bile 0.10 tavsiye ediyorlar.

Öncelikle bütçenizi ve sıfır/ikinci el tercihinizi belirtirseniz daha verimli yardım alabilirsiniz. Teknik detaylar ikinci sırada olsun.
Bütçem 20 - 25 civarı , 2. elde alabilirim problem yok

Bence şu an fishman fluence modernler daha iyi. Bende emg 57 66 var arada drop d'de de kullanıyorum iyi bence. 0.11 tek tel droplayacağın için gereksiz bence. D Standart'ta bile 0.10 tavsiye ediyorlar.
Drop B dediğim için 0.11 düşündüm
EMG çok sevmekle beraber artık Fishman Fluence gibi benzer iş yapan şeyler de var… hatta drop işler için Seymour’ın Nazgul, Sentient, Blackened Winter gibi modelleri…
Bu pickuplara sahip gitar öneriniz varsa çok sevinirim

Valla LTD ve Schecter bir sürü modeli var bak işte Cangöz ve Dore sitelerine... her bütçeye uygun var modeller. Benim Schecter'de herhalde çalmadığım kalmamıştır bazı signature'lar hariç; C-1 genelde iyi seri, bütçe artarsa Keith Merrow yani adı KM olan neredeyse tüm modeller canavar. İkinci eli de yaygın.

haa 30'a çıkarsan bende de bu var satılık 🙂 ... denk geldi diye yazayım dedim... bir süre 11-49 dropD çaldım şu an 10-46 stdE durumda

Geri