Duesenberg Starplayer TV Hakkında

Katersis

Katersis
Esenlikler dilerim,

Duesenberg Starplayer TV almayı ciddi şekilde düşünüyorum ve bu gitarı aktif kullananlardan deneyim almak istiyorum.

Özellikle ilgilendiğim konular:

• Bu gitarla kendi tonunu oluşturma süreci nasıl ilerliyor? (P90 + humbucker kombinasyonunu nasıl kullanıyorsunuz, hangi tarzlarda daha iyi sonuç alıyorsunuz?)
• Clean / hafif drive / psychedelic tonlarda davranışı nasıl?
• Mix içinde mid karakteri gerçekten söylendiği kadar önde mi?
• Türkiye’de bakım / parça bulma durumu nasıl? (köprü, tremolo parçası vs.)

Tarz olarak indie / alternatif / psychedelic / Anadolu rock tarafındayım, o yüzden bu gitarın o dünyadaki performansı benim için önemli.

Kullanan veya denemiş olan herkesin yorumlarını duymak isterim.

Şimdiden teşekkürler 🙏

Humbucker sized p90'lar vintage anadolu rock soundları için iyi bir tercih olur ama şahsen ben o paraları bu gitara vermem. Elbette çok kaliteli bir marka ama pahalı olan her zaman en iyi ve doğru tercih demek değildir. Kalitesi, işçiliği çok iyi olabilir ama gitar sana uymayabilir, rahat hissettirmeyebilir. Uyum her şeyden daha önemlidir onu da enstrümanla bir süre vakit geçirmeden anlayamazsın. Yine de gitarın inceleme videolarını izleyebilirsin az çok fikir verir.

Eğer fazla gitar tecrüben yoksa en azından orta seviye bir kaç model tecrübe etmen tam olarak ne istediğini anlaman için daha doğru bir yol olur, yani en iyisini alayım kafam rahat olsun diye çok pahalı bir gitar almak hayal kırıklığı yaratabilir.

Humbucker sized p90'lar vintage anadolu rock soundları için iyi bir tercih olur ama şahsen ben o paraları bu gitara vermem. Elbette çok kaliteli bir marka ama pahalı olan her zaman en iyi ve doğru tercih demek değildir. Kalitesi, işçiliği çok iyi olabilir ama gitar sana uymayabilir, rahat hissettirmeyebilir. Uyum her şeyden daha önemlidir onu da enstrümanla bir süre vakit geçirmeden anlayamazsın. Yine de gitarın inceleme videolarını izleyebilirsin az çok fikir verir.

Eğer fazla gitar tecrüben yoksa en azından orta seviye bir kaç model tecrübe etmen tam olarak ne istediğini anlaman için daha doğru bir yol olur, yani en iyisini alayım kafam rahat olsun diye çok pahalı bir gitar almak hayal kırıklığı yaratabilir.
Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim,

Katıldığım noktalar var, özellikle “gitarın bana uyması” hususu bence de en kritik şey. Zaten almadan önce mutlaka deneyeceğim.

Ama benim yaklaşımım biraz daha spesifik genel bir gitar arayışından ziyade belirli bir soundu hedefliyorum. Özellikle P90 karakteri, semi-hollow gövde ve mid yapısı benim için önemli.

Benim merak ettiğim daha çok şu:
Bu gitarı kullananlar o “kendi soundunu yaratma” kısmını nasıl çözüyor? Yani pickup kombinasyonu, volume kullanımı, amfi/pedal ile nasıl şekillendiriyorlar?

Her şey önemlidir, çoğu müzisyen zaten bir çok gitar ve ekipmanı deneyerek yanılarak tecrübe ederek kendi soundunu oluşturup şekillendiriyor ama o "yeni bir şey yaratma" mevzusu bambaşka bir konu. O biraz insanın özünden gelen bir şey. "Sanat" nedir diye sorulup durulan şey işte.

Her şey önemlidir, çoğu müzisyen zaten bir çok gitar ve ekipmanı deneyerek yanılarak tecrübe ederek kendi soundunu oluşturup şekillendiriyor ama o "yeni bir şey yaratma" mevzusu bambaşka bir konu. O biraz insanın özünden gelen bir şey. "Sanat" nedir diye sorulup durulan şey işte.
Katılıyorum, bu bence çalgıcılığı ve sanatçılığı ayıran en net çizgidir. Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

Geri