Dün Geceki Adam
Dün Geceki Adam
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet, yapay zeka bir beethoven değil, asla bir başyapıt üretemeyecek. Benzer şeylerden kaçışı yok. Bunu müzisyenler yapacak, yani başyapıtları, müzik hiç ölmeyecek. Ama ne bileyim, trap in tuttuğu bir piyasada nasıl ayakta kalacak müzisyenler? Veya ben şu konuda taktir ediyorum, trap gibi saçma bir şeyi tahtından etmek üzereler. Eski tipte şarkılar, coverlar derken insanlar bırakmaya başladı bile yavaştan. Bu konuda feci faydası var çünkü beni bu trap dalgası sadece müzik olarak değil tavır olarak, davranış olarak veya yönlendirme olarak çok rahatsız ediyor senelerdir. Bu arada vokal benim demedim yanlış anlaşılma olmasın. Ben söylerim ama o sorun değil dedim. Çok basit şarkılar vokal düzeyinde. 1.5 oktav tenör olan herkes söyler demem onaydı. Bu yüzden de "aynısı olmayacak kesin" dedim.Burdaki samimiyete inanarak ve hak vererek okumaya başladım ama sonra yine hattata döndüm!
Önemli olan "keyif" zaten değil, oralara hiç girmiyorum. Kulak tırmalamama meselesi yine apayrı. Burada temel sorun "aynılık" bu sizin ürettiğiniz aynı model şarkının bin tane olması çok büyük bir sorun. Bu altyapıyı, bu basları bu davulları milyon kere duydum. Aynı tını aynı teknik aynı coşku, her şey aynı. Yeterince aynı diyebildim mi?
Bu türe özel bir aynılık da içeriyor, yani bu türde sıfır yapay zeka ile ama aynı tınıda yapmaya gayret edenlerle kıyaslayınca elbette sorun yok ama ben bunlara tümden karşı çıktığım için tutarlı şekilde bu aynılığı gömüyorum. Hiç kusura bakmayın.
Beri bir taraftan üzen sinir eden ve defalarca tekrar ettiğim için sadece link vererek geçeceğim büyük cehalet var. Yapay zekanın çalışma prensibi hakkında hiçbir bilgisi olmadan sadece bu işin kolayına geldiğini itiraf ederek de kullanan herkes şunu net anlamalı, yapay zeka ile ortalama düzeyde bir şarkı üretirsiniz, amacınız buysa kullanmaya devam edin. Ya tutarsa....
Gerçekten okuyup öğrenmek mevzuyu anlamak istiyorsanız şurda detaylı anlattım:
yapay zekanın çalışma prensiplerine biraz bakınca zaten konunun bu araçlarla mümkün olmadığını hemen görüyorsunuz. insanlara bunu bu netlikte söyleyince hemen teknoloji karşıtı, cahil yaftasını yiyorsunuz ama işler aslında tam tersi çıkıyor çünkü yapay zeka sevici kitlenin bu arkadaşın nasıl çalıştığı hakkında gram fikri yok.
her şeyin kopya olduğunu ya da hiçbir "özgün" sonuç olmadığını iddia etmiyorum. makine öğrenmesi ile yapay zeka katmanlarındaki veriler, mevcut verilerden oluşturulmuş statik katsayılar gibi. günün birinde (ya da belki geliştirdilerse şimdi) kendi kendine makine...
- Rock Tribe
- Yanıt: 2
- Forum: Forum Meydanı
Ama muhtemelen gram umrunuzda olmayacak...
Analogdan dijitale geçiş meselesindeki benzerlikleri ve şu an dijital tonlardaki yapay zeka desteklerine falan da değindim. Bir taraftan haklı bir itiraz sayılabilir. Evet tonları aynılaştırıyor ama en azından notalar hala bizim, en azından hala melodinin akışına biz karar veriyoruz!
Tüm vokal kendinizin diyorsunuz ama şöyle bir dinleyince tamamen yapay zekaya söyletmişsiniz gibi de duyuluyor, bu tersten yapay zekanın insanı eğitmesi gibi, inanılmaz tehlikeli. Hani makine öğrenmesi diye makinelere öğretiyorlardı ya şimdi işler tersine dönüyor çünkü devamlı aynı girdileri alan insan beyni yapay zeka gibi üretmeye başlıyor. Yetmiyor buna ilerlemenin yönü diyor ve herkese bunu utanmadan tavsiye ediyor. Çok acayip zamanlardan geçiyoruz. Garip gerçekten.
Hocam, sizde başlayın geç olmadan 🙂 Bazı konularda gelişecek ve belki de bir başyapıt yapmanıza bile yardımcı olacaktır.
Şimdiden başlayın. Daha tam gelişmeden hakim olun tüm konuya. 1-2 sene sonra işin rengi tamamen değişecektir çünkü.