E A D tellerinde cızırtı sorunu

Jackson JS11 model bir gitarım var. Yaklaşık 1 ay önce ikinci el olarak bir müzik mağazasından satın aldım. Gitar çalmaya yeni başladığım için başlangıçta bazı problemleri fark edemedim. Son günlerde çalışırken tellerden cızırtı benzeri sesler geldiğini fark ettim. Bu cızırtı, gitar amfiye bağlı değilken yani tamamen akustik olarak çalarken duyuluyor. Sorunun çözümü için sap ayarını ve entonasyonu elimden geldiğince kendim yapmaya çalıştım ancak cızırtı devam ediyor. Bu durumda ne yapmamı önerirsiniz?

1.si entonasyon ile alakası olmaz. Entonasyon dediğin şey klavyede bastığın notanın olması gerektiği notadır. Skala uzunluğuna göre 2 eşik arası mesafenin ayarlanması.
2.si cızırtı dediğin özellikle hangi perdelerde. Tel yüksekliğin kaç mm.

1.si entonasyon ile alakası olmaz. Entonasyon dediğin şey klavyede bastığın notanın olması gerektiği notadır. Skala uzunluğuna göre 2 eşik arası mesafenin ayarlanması.
2.si cızırtı dediğin özellikle hangi perdelerde. Tel yüksekliğin kaç
6. tel de boşta ve 3. perde ve 12 perde de bazen cızırtı yapıyor 5. telde ise 12. perde ve aşşağısın da 4. tel de ise 2 9 ve 12. perdeler de cızırtı yapıyor tel yüksekliği de 4mm

Bariz bir cızırtı mu oluyor peki, Telden çıkan sesi durduracak kadar ?
Bazen yüksek tuşe ile vurunca veya perdede çok geriye basınca da cızırdama olabiliyor

Geri