Devlette bunca yıldır tek gördüğüm ben paramı alayım da kimden aldığım mühim değil kafası.. Şirket hissesini eski kanun geçerli iken devreden adama yeni kanunla borç çıkartıp, sen bana öde, yoksa sana haciz çıkartırım, üstüne git asıl borçludan dava açıp tahsil et diyebilen sistem.. Şu aralar herşeyin çivisi çıktı, yarın belli değil, süratle çalı(şı)yorlar, multisüper sömürmek için kaynak yaratıyorlar..
Ha bu düzenlemenin kılıfı sözleşme ile taahhütler altına giren ana ithalatçıları korumak olabilir, ya da bunu ticaret maksatlı yapanları vazgeçirmek.. Ama bireysel tüketim maksatlı insanların alım gücünü düşürmenin kendi ayağına sıkmaktan farkı yok.. İnsanları adam gibi denetlemeye korkuyorlar, ancak ihbarla vs kendi muhaliflerini denetliyorlar.. Zaten insanların pek hareket alanı da kalmadı.. Ancak böyle vergilerle ve trafik cezası benzeri uydurma şeylerin miktarını yükselterek kaynak yaratmaya çalışıyorlar.. Araçların sigorta ücretlerinin manyakça artması, sonra nispeten ucuzlaması, GSS diye bir hurafe ile sigortası olmayan herkesin borçlandırılması, uyduruk bir beyanname vermeme cezasının 1.500 liralara çıkarılması, vergi dairesi, belediye gibi kamu kurumlarının yakınına yeterli otopark yapmayıp vızır vızır çekicilerin gezmesi, herkese elektronik yazarkasa alacaksınız diyip birileri voleyi vurduktan sonra vazgeçtim almayın denmesi, sigortalı çalıştıran herkese İş güvenliği palavrası ile masraf çıkarılması, köprü, otoban geçiş ücretlerinin kişi başı farzedilen milli gelirle orantılayınca emsalsiz olması.. Neyse fazla kaşımayalım..