Earnie Ball Regular Slinky vs Elixir NanoWeb

• Konuyu açan Konuyu açan Burak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Burak

BurakMaj9
Ekim ya da en geç kasımda kayda gireceğiz, Les paul ve stratım var. LP aldığımda fabrikasyon çıkışta Gibson teller vardı gitarı komple bakım ve tel değişimine vereceğim kayıttan önce, switch temassızlığı ve entonasyon vs. için. Gitarlarımda akustik, klasik, elektro hep EB ve Daddario kullandım. Elixir'ı arkadaşıma sordum güzel ama uzun ömürlü diye kaplamaları çok fret yiyor bence EB kullan dedi, siz ne düşünüyorsunuz biraz da LP'nin neckteki kapalı soundunu açmak için parlak bir tel de istiyorum açıkçası.

EQ zaten yapılır da flat halde daha açık bir ton için dedim, bir kaç kişiye daha sorayım bu fret yeme konusunu.

Uzun yıllardır elixir optiweb kullanırım,uzun ömürlüdür,tonu iyidir.

Ama kayıt alacaksan Ernie ball al derim,1 hafta tonu çok iyidir sonra beni at der .

İlk kullanımda EB tonları Elixir e göre daha iyidir.

Ama kayıt alacaksan Ernie ball al derim,1 hafta tonu çok iyidir sonra beni at der .

Evet bunu da biliyorum, yeni takılmış EP ve Elixir olan Les Paul denemeden karar vermek mümkün değil bu konuda, şansa bırakıcam sanırım.

EB tellerin Alfa Romeo'sudur... alırsın çok keyif verir zevkle kullanırsın... kısa sürede servislik olur ve satana kadar anan ağlar, nereden bulaştım dersin.
Elixir ise BMW'dir. Hemen alışamazsın ama belli ki iyidir, sonra iyice bağlanırsın. İstisnalar dışında servis, usta nedir bilmezsin. Yıllarca kullanırsın.

EB tellerin Alfa Romeo'sudur... alırsın çok keyif verir zevkle kullanırsın... kısa sürede servislik olur ve satana kadar anan ağlar, nereden bulaştım dersin.
Elixir ise BMW'dir. Hemen alışamazsın ama belli ki iyidir, sonra iyice bağlanırsın. İstisnalar dışında servis, usta nedir bilmezsin. Yıllarca kullanırsın.
🙂Katılıyorum.

Ama bir kez stüdyoya girip profesyonel bir kayıt alacaksam o teli EB seçerdim,ilk kullanım ton sıcaklığını daha çok beğeniyorum.

Prof kayıtlar almadığım içinde yıllardır Elixir kullanıyorum.

Çok uzun bir süre Ernie ball kullandım. Kötü diyemem gerçekten iyiler ama nanoweb başka bir dünya. Adamlar işi başka boyuta taşımış gerek tona etkisi gerek rahatlığı ve gitar dostu olması hepsi üst seviye sadece keşke şartlar iyi olsaydı ve biraz daha bütçe dostu olsaydı tam puan alırdı. Eğer ki ikisi arasında düşünüyorsan aşırı fiyat farkları da yok kesinlikle Nano web. Hem stratım da hem LP de kullanıyorum yakın zamanda bas gitarıma da alacağım.

Geri