Selam arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim bu başlık amerikadan gitar getirecem kaça gelir tarzı bir başlık değil daha çok başıma gelenleri anlatmak istiyorum. şimdi arkadaşlar ben zamanında bir gitar almıştım ebayden ve kapıma kadar gelmişti. buna güvenerek gene 2. gitarımı aldım ve bu sefer gümrükte kaldı diye ihtarname geldi. gümrükteydim bugün ve masrafları söyliyeyim size. öncelikle kafadan biz ihbar kağıdı için 150 ytl konşimento bedeli aldılar ve neredeyse bir 100-150 lira da gitar onların ambarında 2-3 gün durdu diye para vermek durumunda kaldım. bunun dışında bir sürü damga masrafı cart curt milletin para yemesi falan derken 500-600 ytl lik masraflara kadar çıktı bu. ya arkadaşlar insanlara bakıyorum bu kadar aletler getiriyorlar yok vergisini verip alıyor yok 50 kağıt rüşvet atıyor alıyor. ben niye bu kadar masrafları vermek durumunda kaldım? eğer yardımcı olacaksa gitar atatürk havaalanı gümrüğüne geldi. yoksa yanlış birşey mi yaptım tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim :?