smtzdmr demiş ki:
jackalkoray demiş ki:
forum insanların gitarları ile hava attığı yer değil müzisyenlerin bilgi paylaştığı biryer olmalıdır. kısmen haklısın ticari kaygıların olduğunu bilmiyordum fakat mekatronik ile bir alakası olmadığını hala söylüyorum. çünkü mekanik bir kısmı yok işin. titreşim manyetik rezonans sayesinde sağlanıyor.malzemede güce dayalı statik yahut dinamik bir aksam yoksa mekanik de yok demektir bu kadar açık.işin temeli de oldukça basit görünüyor bir alıcı bir yükseltici bir de verici. aynı anda alıp aynı anda verdiği için de sonsuz bir devinim sağlanıyor.
birkaç gün kafa yorulsa proteus ile halledilebilecek bir konu gibi görünüyor.
insan gibi derken gayrıihtiyari yazılmış bir kelime idi o yüzden özür dilerim. ama 2 tane bobin değeri vermemek için şov yapman beni kızdırdı ben de haliyle sitemimi yazıya döktüm. ya paylaş bizimle ya da gitarlarını imzasına yazanlar gibi ben ebow yapacak kadar zekiyim yaptım ama göstermem triplerine girme. bu can sıkıyor sonuçta. basit birşey sordum karşılığında şov seyrediyorum.fatih yılmaz olman ya da ses fiziği bilmen beni ilgilendirmiyor. ayrıca teslayı da tanırım merak etme. newton yaklaşımını örnek olarak verdim ve herkes anlayabilsin diye özellikle newton yazdım. teslayı lamba markası sananlar birhayli çok.ayrıca tesla da yetmez sadece;michael faraday,carl friedrich gauss ve wilhelm eduard weber dir manyetiğin temellerini atanlar.hayatlarından öte yasalarını incelersen daha faydalı olur. bobin değerlerin de sende kalsın benim tutup da piyasaya ebow satacak halim yok. daha önemli işlerim var.
Fatih usta yaşadığı anı arkadaşlarıyla yada arkadaşı olarak gördüğü insanlarla payşacak kadar samimi ve cana yakın bir insandır. Hava atacak şekilde değilde, bu işin yapılabileceği gazını vermek adına konuşmuş ve yanlış anlaşılmıştır. Fatih ustaya ayıp ettiğini belirtmek isterim. Herkezin işi gücü var ve herkez yoğun bir uğraş içerindeyken uğraşı daha önemli oluyor doğal olarak yani belirtmek çok saçma. İnsan sevdiği insanı savunurda herşeyide yapar. Seni ne ilgilendirir ki gibi bir düşünce içerisine girmene gerek yok.
sonuçta emekçi bir insan ve tutup ona bu tarz şeyler yazmayı ben de istemem fakat neden 2 bobin var önce onu bilin bakalım... bunu yapabilmek fizik mekatronik zart zurt ister yıllarımı verdim siz kim oluyorsunuz ki tadında bir ifadeyle yaklaşırsa,altı üstü sorduğum 2 bobin değerinin cevabını alamamış üzerine bir de aşağılanmış olurum bu da beni sinirlendirmeye yeter. arkasından da teslayı öğren de gel gibi bir ifade var. sonuçta basit bir devrenin basit 2 rakamı için kapris çekmek anlamsız.
bahsetmek istediğim bu yani ayrıca konuyu sadece kendisi biliyormuş gibi bir davranış sergilemesi de üzücü bir durum. dünyada tek elektronikten anlayan fatih usta değil. daha iyi anladığımı iddia edemem tanımadan ama tutup da bobinleri sorguluyorsam belirli bir aşamasını kafamda tasarlamışım takılacağım yeri kestirip hazır buldum uğraşan birini sorup ben de yapmaya çalışayım demektir bu... veremem üzgünüm yazsa yeterli benim için. ama ebowu kendi icat etmiş gibi şovenistlik yapınca durum değişti üzgünüm.
yoksa luthierliği konusunda birşey diyemem emekçi adam paylaşımları da vardır muhakkak. iyi işler çıkarttığını da duyuyorum. ama şu egolar biraz törpülense iyi olacak gibi. yaptığı bir sapa da o sap mükemmel çünkü ben yaptım gibi bir ifade kullandığını görmüştüm.
fatih ustadan özür diliyorum eğer haddimi aşan laflar ettimse.
saygılar dilerim