- Konu Sahibi Konu Sahibi
Egde Zero ile Egde Pro arasında ne tür farklılıklar var ? Bildiğim kadarıyla Zerolar biraz daha sert.
Peki Ege Zero'larda Zero Point System tam olarak ne işe yarıyor ?Edge Pro da daha kolay tel değiştirirsin, tellerin ucundaki halkaları kesmene gerek yok, Edge Zero da ise tel koptuğu zaman diğerlerinin akordu bozulmaz.
Genel olarak tüm floyd rose sistemlerinde tremolo kolunu tek yöne doğru oynattıktan sonra bırakırsan geri eski yerine gelemez hemen. Bunun sebebi yaylı bir sistem olmasıdır ve yayların da eski haline gelmesi için belli bir süre geçmesi gerekir fizik kurallarına bağlı olarak. Ama zeki Ibanez mühendisleri öyle bir sistem tasarlamışlar ki köprüye ek yaylar yerleştirmişler. Kolu bir yöne doğru eğip bıraktığında tam olarak eski noktasına geldiğini iddia ediyorlar. O sıfır noktasına gelmesi imkansız ama diğer fr'lerden bu konuda daha başarılı olduğu bilinir. İçerisinde daha fazla yay olduğu için de daha sert bir köprüdür, kolu bastırmak ya da çekmek için daha çok güç harcaman gerekir. ZPS olmayan fr köprülerde bu sorunu çözmek için bir kullanım tekniği var. Örneğin kolu gitara doğru bastırdın ve teller iyicene salındı, kolu bu noktada bırakmak yerine geri çekip eski haline gelmesine yardımcı oluyorsun. Hatta biraz da yukarıya doğru çekersen kolu köprünün 0 noktasına gelmesi daha kolay olur.Peki Ege Zero'larda Zero Point System tam olarak ne işe yarıyor ?
Yüzen Köprülerde Tel koptuğu zaman bütün akort alt üst olur. Zero Point System de tel koptuğu zaman akort bozulmuyor deniyor. Edge Zero ile tel kopartacak kadar bir birlikteliğim olmadı. Ben de onların yalancısıyım. Edge Zero da Extra yayları çıkartmazsan Fluttering yapamazsın. Bence Floating Bridge lerde yapılabilecek en güzel efektlerdendir. Nasıl bir şey olduğunu merak ediyorsan Dream Theater - Looking Glass ın solosuna bak derim. Son olarak, bu konular forumda defalarca konuşuldu; küçük bi araştırmayla kafandaki bütün sorulara cevap bulabilirsin.Peki Ege Zero'larda Zero Point System tam olarak ne işe yarıyor ?
Yüzen Köprülerde Tel koptuğu zaman bütün akort alt üst olur. Zero Point System de tel koptuğu zaman akort bozulmuyor deniyor. Edge Zero ile tel kopartacak kadar bir birlikteliğim olmadı. Ben de onların yalancısıyım. Edge Zero da Extra yayları çıkartmazsan Fluttering yapamazsın. Bence Floating Bridge lerde yapılabilecek en güzel efektlerdendir. Nasıl bir şey olduğunu merak ediyorsan Dream Theater - Looking Glass ın solosuna bak derim. Son olarak, bu konular forumda defalarca konuşuldu; küçük bi araştırmayla kafandaki bütün sorulara cevap bulabilirsin.
ZPS Tremsetter ile aynı mantıktadır. İkisinde de telleri dengeleyen yaylardaki potansiyel özdeş değildir. Arkadaki ekstra yayları ve çubuğu çıkartırsanız yapabilirsiniz ancak.
Denemediğim için net konuşamıyorum fakat ZPS takılı olduğunda biraz daha sert dokunmak gerekiyor diye hatırlıyorum(nette hakkında okuduklarımdan). Tamamen yapılamaz diye bilmediğimden yazayım dedim.
Denemek lazım tabi.
Kolu çıkartmak gerekiyor 🙂Şimdi tremolo kolunu taktım fakat kol çok yüksek duruyor hardcase e koyduğumda ise case, tremolo koluna bastırıyor. Ne yapmalıyım ?
Teşekkürler. Kusura bakmayın cahilliğiime verin. FR ile ilk günüm. 😀Kolu çıkartmak gerekiyor 🙂