teoman567 demiş ki:http://azrail379.sitemynet.com
teoman567 demiş ki:http://azrail379.sitemynet.com
darksideinme demiş ki:proxx demiş ki:selamlar;
bende boss gt-3 var. elindeki patchleri benimle paylaşabilecek olan varsa çok sevinirim.ya da indirebileceğim bi internet sitesi...
teşekkürler...
selam,
ben de 6 senedir boss gt-3 kullanıyorum. Ondan önce zoom 505 vardı ve gt-3 ile geçen ilk senemde hep neden mis gibi zoom'u sattım diye düşünüyordum ama bir kere çözdükten sonra kullanmayı sınırsız ton elde edebilirsin..
şuanda pedalım yok bulunduğum yerde o yüzden biraz ezbere yazıcam.
Öncelikle yepyeni bir ton ayarlamak için Edit tuşuna basmanı ve orda çıkan her değeri sıfırlamanı öneriyorum. Çünkü zaten daha sonra ana menülerden seçtiğin tonlar onların değişmesine neden oluyor.
Ardından ilk olarak Preamp menüsüne girip istediğin tonu seç. istediğin tonun alt menülerinde de bu tonun Gain'ini low-medium-high arasından istediğini seç. Benim tavsiyem gain olarak "medium" çünkü "high" da diğer efektlerden ne seçersen seç doğru düzgün temiz bir ton elde edemiyorsun mutlaka gürültülü oluyor.
Seçtiğin tonun EQ ayarlarına girmeden önce OD/Distortion ayarlarından hoşuna giden bir ton seç (distortion 1-2, metal gibi tonlar başarısız ne yazıkki) seçtiğin tonun drive'ını gürültülü olmayacak ve seni tatmin edicek bir yere getir. EQ ayarlarını sonrasında yap.
Ardından en çok işini görecek olanlar Reverb ve compressor-limiter tuşları olacak, tabii reverb'ünü ve compressor'ünü amfinden, mixerinden veya bilgisayarından falan temin etmiyorsan..
reverb'ü hazırda olanlardan birini seçsen olur ama istersen zamanlarıyla oynarsın o kolay.
compressor ve limiterlarda ise hazır olanlar pek güzel değiller, hazırlardan gürültü yaratmayacak bir tane seçmeli..
Master kısmından da gürültü engelleyicisini ayarladığın tonu fazla baskılamayacak şekilde ayarlarsan çok temiz tonlar elde edebilirsin.
Bir de pedal menüsünden pedalın ses fonksiyonunu iptal edersen her açtığında o tonu ayarladığın yükseklikte çalar böylece tüm tonlarını da eşit yükseklikte ayarlamış olursun..
bunları yaptıktan sonra chorus, delay gibi istediğin efekti verebilirsin. Ben chorus kullanmayı pek tercih etmiyorum, kaotik oluyor sesler..
Bazı değişiklikler yaptım yazıda, umarım yardımcı olur..