Öncelikle ben bu Laney Cub12R denen aleti çok uzun süre kullandım. Strat'la, Superstrat'la, LP ile...
Şimdi bu CUB12R evet çok güzel bir ampli, ev ortamı için olsun, küçük alanlarda olsun, her türlü işi yapar, iyi de yapar. Fakat bu alet biraz Blackface taraflarında. Ne demek istiyorum, tonları bir Fender Blues JR ya da Hot Rod Deluxe ile kıyaslandığında daha soğuk, frekanslar daha dengelidir. Fakat Fender BJ'da ya da HRD modellerinde, Strat'ı direk ampliye girdiğiniz zaman -cam- gibi bir ton duyarsınız. Tizler daha ahenklidir, biraz daha agresiftir hatta. Ama Strat'ın ve Tele'nin de sevdiği şekildedir.
Şimdi bu kayıttaki tonda, CUB12R karakteri değil de, biraz daha BJ tarzı bir karakter var. Bu yüzden alacağınız pedalda bir miktar tizlerin yüksek olması sizin iyiliğinize olacaktır.
Ya da bir booster alınarak, EP Booster vs. gibi, Clean kanalınızı canlandırabilirsiniz.
Ben Voodoo Lab, Okko, Xotic, Cmatmods, Carl Martin türünde öneriler vereceğim ama siz uygun fiyatlı demişsiniz. Direk hedefi vurmak için Mooer markasının pedalları denenebilir. Direk Drive pedallarına bakınız, eğer olmazsa Booster pedallarına da bakıp Booster+Drive şeklinde bir kombinasyon yapabilirsiniz.
Gitar iyi görünüyor, Ibanez DE7 denen pedal da yabancıların deyimiyle "underrated" bir alettir ve bence Boss'un DD serisinden çok daha iyi bir pedaldır, Boss'lardaki boğukluk bu alette yoktur ve Delay olarak bence çok iyi iş gören bir pedaldır. Ms Screamer'ı bilmiyorum, denemedim ama direk Screamer tadında bir aletse size boğuk ve yetersiz gelecektir. (Videodaki tona göre...)
Ben sizin için bir booster ve bir drive öneririm şahsen. Mooer markası da çok güzel ürünler yapıyor. Hatta ileri gideyim, Mooer Pure Boost ve Hustle Drive deneyiniz. 🙂
Bu arada, Laney'in Clean katına yakın tonlarda Blackstar HT1RH'ı açınız, HTV112'i kabine takınız ve ISF göstergesini sona kadar getiriniz. Çok benziyorlar. Bunu da neden söyledim, Mooer denemek için Dore Music'e giderseniz, ampli taşıma derdiniz olmasın.
Umarım faydalı olur. 🙂