O zaman en azından aylık asgari ücret gelirim olmadan böyle işlere girişmeyeyim. 🙂 Benim bir tanıdığım vardı. Fender Stratı verdı onun. Üzerine 3 adet single EMG manyetik taktı. Akort burgularını, köprüsünü, fretleri, eşiğini, potanslarını tamamen değiştirdi. E tabikide hepsi Amerika' dan getirildi ve hepsi Fenderdi. Gitarın gövdesine maun dedi ama Fender Stratlarda maun yapar mı onu bilemem. 🙂 Gitarın tonları inanılmaz şaşırtıcıydı. Gitara bakmaya giderken diyorduk " Yahu EMG ile Fender' in ne alakası var o gitardan bişey çıkmaz. " Gittik bide ne görelim gitar müthiş birşey. O günden beri içimde böyle el yapımı gitarlara karşı ilgim var. Ama dediğim gibi en az bi asgari ücret maaşım olacak ki o işlere kalkışabileyim. Yorumların için tekrar teşekkür ederim. İyi geceler. 🙂
gövdeden ziyade sapta ton biter.Sap ağacının iyi seçilmiş olması ve tek parça olması gerekli eğer pointy gibi fantezilere girişilmeyecekse tek parça sapta yarar vardır. 3-5 parça farklı ağaçların olduğu sap kombinasyonları da var ibanez-esp-schecter vari ama ben olsam hiç girişmezdim. Hatta sapı yurtdışından iyi bi luthier den getirttirebilirsin gövdeyi de burada yaptırırsın.
gövdeden ziyade sapta ton biter.Sap ağacının iyi seçilmiş olması ve tek parça olması gerekli eğer pointy gibi fantezilere girişilmeyecekse tek parça sapta yarar vardır. 3-5 parça farklı ağaçların olduğu sap kombinasyonları da var ibanez-esp-schecter vari ama ben olsam hiç girişmezdim. Hatta sapı yurtdışından iyi bi luthier den getirttirebilirsin gövdeyi de burada yaptırırsın.
El yapımı gitarlar hakkında tecrübeleriniz ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim. 🙂 1000 TL yi geçkin bir bütçem var. Lüthier eşliğinde olacak tabiki yapılacak gitar.
Nelere ddikkat etmem gerekli el yapımı gitarlar konusunda onu öğrenmek istiyorum. Anladığım kadarıyla köprünün bile tonlara büyük etkisi var. O zaman gitar yapımı için kullanılan ağaçları, sap yapımı için kullanılan ağaçları, sap parçalı veya tek parça olursa ne farkları var ton olarak, klavye ağacı, burgular, köprüsü, manyetikleri gibi bütün gitarın oluşturan ana malzemeleri ve detay malzemeleride çok iyi şekilde araştırıp, öğrenip ondan sonra yapmam gerekli.
Tamamdır, şimdi talep daha iyi anlaşıldı...Ancak derdinize derman olmak da bir o kadar zorlaştı 😉...Benim önerim;
http://www.gitarpedal.net/forum/showthread.php?24351-Elektrik-Gitar-ve-Ekipmanlarına-Giriş-Forumu-nun-Fihristi
okumanız yönünde olacaktır...Bu sayede birçok konuda temel bilgiye sahip olmuş olacaksınız...Bundan sonra imkanınız varsa, edindiğiniz bu bilgileri farklı gitarları deneyerek, test ederek özümseyebilirsiniz...Halen merak ettiğiniz konular varsa (ki olacaktır), bunları forum ortamında açacağınız başlıklarda danışabilirsiniz...
Bence, elektrik gitarlar konusunda yeterli bilgi ve tecrübeye sahip olmadan ve dolayısıyla ne istediğinizi tam olarak anlamadan, el yapımı bir gitar almayınız...Bir süre bilginizi ve tecrübenizi, okuyarak ve farklı gitarlar deneyerek arttırınız ve daha sonra ne istediğinize net bir karar verdikten sonra el yapımı bir gitar edininiz...Çünkü belki aradığınız kriterlere, makul bir ücret karşılığı bir ikinci el gitarda kavuşacaksınız, ki bahsettiğiniz bütçeniz dahilinde gayet güzel ve şimdilik sizi tatmin edebilecek ikinci el bir gitara sahip olabilirsiniz...Daha sonra fazla zarar etmeden bu gitarı elinizden çıkartıp, halen arzunuz varsa el yapımı bir gitara sahip olabilirsiniz...
Bu konuda farklı görüşler olabilir, ben sadece size kendi önerilerimi sunmak istedim ancak bütün arkadaşların "ne istediğinizi tam olarak anlayınız" konusuna katılacaklarını düşünüyorum...
Sevgiler ve saygılar...
Tugberk'e tamamen katiliyorum, buradaki mesaj cok cok yanlis. Hele ki daha kafasinda birseyler olusmaya baslayan bir arkadasin basligi altinda bu derece yanlis bilgileri bu kadar kesin bir hukumle vermek cok yanlis.