Elekto Gitar Amfi Seçimi hk.

Selamlar herkese.

Bir süredir gitara ara vermiştim. Daha öncesinde 1-2 sene kendi çapımda uğraşmıştım. Şimdi ise Candy Apple Red SX Stratım ile beraber evde çalışmalarıma geri dönüyorum. Daha öncesinde blackstar v3 10w amfi kullandım. Sonrasında ise ses kartı, prosesör (boss gt-1) kullanarak ufak bir band deneyimim oldu. Prosesör ile aşırı keyifliydi. Evde istediğim tonları yakalayıp stüdyoya götürüyordum. Şu anda ise grup ile çalma gibi bir hedefim yok. Evde kendi kendime tekniklerimi geliştirmek ve sevdiğim şarkıları çalmak, keyifli zaman geçirmek istiyorum. Ekipmanlarımı sattığım için tekrardan bir amfi alma niyetim var. Forumda birçok yazı ve incelemeyi okudum fakat aklım iyice karıştı.

Boss KATANA Gen 3 alarak işi çözebilirim fakat şu anda bütçe olarak en fazla 11-12k'lara çıkmak istiyorum. Dolayısıyla bu bütçede ne alacağım konusunda baya kararsızım.

Bunun yanında ilgimi çeken diğer amfiler:
  • Roland Cube 10 GX
  • Blackstar v4 10/20W (Daha önce v3'ünü kullandım. Belki de daha sıcak tonlar yakalamak ve değişiklik olsun istiyorum.)
  • Boss Katana Mini (adaptör dolayısıyla sorun yaşanır mı emin olamadım.)
  • Line 6 Spider V mk 2 (bu bütçenin biraz daha üzerinde ama değerse bunu biraz daha sonra düşünebilirim)
Başka önereceğiniz amfiler olursa yardımcı olur musunuz ? Şimdiden teşekkür ediyorum.

@solitude71 üstat senin yorumlarını da almak isterim. 15 k lara kadar en verimli olarak hangi amfiyi önerirdin ? Pratik yaparken ve evde çalarken tatmin etmesini istiyorum. Ses kartım var halihazırda

xxx TL .... yyy USD vs bu şekilde fiyata göre yorum veya öneri yapmam ... kurlar da fiyatlar da oynak üstelik günlük fiyat da takip etmiyorum

şöyle diyeyim;
küçük boy, tonu iyi, kendince usb vs bağlanabilirliği de iş görsün dersen Yamaha THR II, Hotone Pulze, Boss Cube Dual
orta boy, tonu iyi, hatta oldukça iyi ama usb'sel işlerde zayıf dersen Blackstar Silverline
orta boy, tonu iyi ama biraz dijital, yine de oynaması keyifli, usb de iş görür dersen Spider V 60
orta irice boy, hem tonu iyi hem usb'sel işlerde, kayıt kuyut vs önü açık olsun dersen Catalyst veya yeni Katana

(usb'sel işlerden kastım öncelikle app ile güncelleme ve basit ayarlar... daha ötesi direkt ses kartı gibi bilgisayara bağlayabilmek)

hakkında yazmadığım küçük, orta amfi yok herhalde.. farklı ne diyeyim bilemedim

xxx TL .... yyy USD vs bu şekilde fiyata göre yorum veya öneri yapmam ... kurlar da fiyatlar da oynak üstelik günlük fiyat da takip etmiyorum

şöyle diyeyim;
küçük boy, tonu iyi, kendince usb vs bağlanabilirliği de iş görsün dersen Yamaha THR II, Hotone Pulze, Boss Cube Dual
orta boy, tonu iyi, hatta oldukça iyi ama usb'sel işlerde zayıf dersen Blackstar Silverline
orta boy, tonu iyi ama biraz dijital, yine de oynaması keyifli, usb de iş görür dersen Spider V 60
orta irice boy, hem tonu iyi hem usb'sel işlerde, kayıt kuyut vs önü açık olsun dersen Catalyst veya yeni Katana

(usb'sel işlerden kastım öncelikle app ile güncelleme ve basit ayarlar... daha ötesi direkt ses kartı gibi bilgisayara bağlayabilmek)

hakkında yazmadığım küçük, orta amfi yok herhalde.. farklı ne diyeyim bilemedim
Teşekkür ediyorum önerileriniz için. Biraz inceledim Yamaha Thr ve blackstar silverline gerçekten güzel duruyor. İnceleme videolarında da sesleri gayet güzel geliyor. Fakat galiba bütçe olarak boss dual cube daha uygun benim için. Bu amfide power supply sorunu olur mu, adaptör olarak ne önerirsiniz? Çünkü katana minide ki gibi adaptör çıkmıyor sanırım içinden.

O bütçeye göre 2. el katana mini iyi bir seçim olur. Ev için yeterli ve ideal. Usandığınızda hemen satarsınız, çabuk satılıyor.
Hocam boss katana mini yi aslında düşünüyordum fakat gerek adaptörü olsun gerek de biraz daha sınırlı bir amfi olduğu değerlendirmeleri beni biraz itmişti. Mesela bir blackstar id core ile karşılaştırırsak nasıl olur? Tarz olarak daha mı sıkışmış olurum boss katana mini alırsam

Geri