Elektro Akustik Gitar alacağım fakat kararsız kaldım.YARDIM!!

HANGİ GİTARI ALMAM DAHA MANTIKLI?

İki gitar arasında kaldım. Takamine GD serilerini akustik gitar çalan arkadaşlar duymuştur ve hatta birkaç haftadır forum sayfalarında yorumlarda ya da videolarda takamine markasını öneren çok yer gördüm ve fiyatı da uygun geldi tabii bu fiyatlara başka bir öneriniz varsa alabilirim. Bütçem 5000-9000 arası farklı önerileriniz var mı? İbanez markasının elektro gitarları iyi akustik gitarları hakkında fazla bir bilgim yok hiç çalmadım fakat tınısı hoşuma gitti ve ne yalan söyleyeyim kozmetiğinden dolayı da kararsız kalmış olabilirim.

1)TAKAMİNE GD10-NS
Bağlantı linki
2)İBANEZ PF12MHCE-OPN(ikinci el almayı düşünüyorum)
Bağlantı linki

Vaktiyle elimde Ibanez'in harika bir akustik gitarı vardı. Takamine gitarlardan 2 gömlek üstündü. Ancak 2. elde fiyatının 1/3'üne satabildim. Bu yüzden yoğurdu üfleyerek yiyorum.

"Maalesef" kulağı 2 gitarın tını farkını anlayacak kapasiteye bile sahip olmayan insanların oluşturduğu gitar normları var. Bunlardan biri de akustik gitarda Takamine markası. Herkesin hemfikir olduğu bir marka. Bu yüzden Takamine tercih edin, 2. elde de elinizden kolay çıkartırsınız ilerde. Değer kaybı yaşamazsınız.

Ama şu an en ucuz Takamine 10k'dan başlar. 2. elden alabiliyorsanız daha mantıklı, özellikle kesik kasa olması önemli bence.

Hangi forumda gitar önerisi sorsam, mutlaka bir şey çıkıyor: "Maun mu koydun? Olmaz, rezonansı yutuyor." "Ladin mi? Yok, çok parlak olur." "Akçaağaç? Sert, tizleri patlatır." Brezilya gül ağacına laf eden bile gördüm. Herkes bir anda luthier kesilmiş, sanki ağacın lifini mikroskopla inceliyoruz. Evet, elbette kullanılan ağaç önemli — özellikle üst kapak için rezonans ciddi bir mesele. Ama dürüst olalım, giriş ve orta segment elektro-akustik gitarlar zaten fabrikasyon üretimden çıkıyor ve ton farkları çoğu zaman çok minimal, özellikle amfiye girildiğinde.

Benim derdim şu: bütçem sınırlı, ve elimdeki parayla en iyi çalım hissini, mümkünse dengeli bir akustik ton ve düzgün bir preamp sistemi sunan bir gitar almak istiyorum. Tonwood muhabbetinden ziyade, sahnede beni yarı yolda bırakmayacak, amfide dip gürültüsü yapmayan, EQ kontrolü yeterli bir sistem arıyorum.

Bu segmentte (örneğin 10.000 TL altı) hangi elektro-akustik gitarları bizzat denediniz? Sadece katalog verisi değil, sahnede ya da stüdyoda elinize alıp bir şeyler çaldığınız modelleri soruyorum. Cort’un MR serisi, Yamaha’nın APX ya da FX serileri gibi modellerde deneyiminiz varsa artılarını eksilerini duymak isterim. Takamine, Ibanez, Sigma, hatta Harley Benton bile olur — önemli olan sahada nasıl durduğu.

Yani bana teknik değil, tecrübe bazlı bir öneri verin. Gitarı ağzıma alıp çiğnemeyeceğim, ama sahnede çalacağım. Gönül isterdi tabii ki el yapımı bir Lowden veya Taylor 814CE, ama elimizdeki bütçeyle ayağı yere basan bir öneriye ihtiyacım var. Var mı böyle bir gitar?

Geri