Elektro Akustik Gitar seçimi

elektro akustik gitar alırken genelde akustik gitarda öne çıkaran özellikler dikkate alınabilir:
üst gövde ağacı masif mi?
klavye ince mi? (takamine'ler genelde kalın saplı gitar üretiyor)
ihtiyaca göre gövdesi CE model mi? (tiz perdelere erişim kolaylığı) bazen kişi ses daha pes çıksın diye CE olmayan hacmi yüksek gövde de bakabiliyor.

zamanında isim yapmış modeller Yamaha FG830 ve Seagull S6 Original gitarlarıydı. bunların elektro modelleri bulunabiliyorsa iş görür. Yamaha FGX800C serisi oldukça iyiydi hala satılıyor mu bilmiyorum.

elektro akustik gitar alırken genelde akustik gitarda öne çıkaran özellikler dikkate alınabilir:
üst gövde ağacı masif mi?
klavye ince mi? (takamine'ler genelde kalın saplı gitar üretiyor)
ihtiyaca göre gövdesi CE model mi? (tiz perdelere erişim kolaylığı) bazen kişi ses daha pes çıksın diye CE olmayan hacmi yüksek gövde de bakabiliyor.

zamanında isim yapmış modeller Yamaha FG830 ve Seagull S6 Original gitarlarıydı. bunların elektro modelleri bulunabiliyorsa iş görür. Yamaha FGX800C serisi oldukça iyiydi hala satılıyor mu bilmiyorum.
Teşekkür ederim, Takamine’lerin kalın saplı olduğunu bilmiyordum. APX600’e baktım, sapı ince ama üst kapak laminant olduğu için kararsız kaldım. Thinline ile normal kasa arasında ses açısından çok fark olur mu, merak ediyorum. Masif üst kapaklı, CE cutaway ve ince saplı modellere yöneleceğim. Bu arada önerdiğiniz modelleri sıfır bulamadım, sıfır alacağım. Bu kriterlere uygun 20K-30K arası güncel marka-model öneriniz varsa çok sevinirim.

Teşekkür ederim, Takamine’lerin kalın saplı olduğunu bilmiyordum. APX600’e baktım, sapı ince ama üst kapak laminant olduğu için kararsız kaldım. Thinline ile normal kasa arasında ses açısından çok fark olur mu, merak ediyorum. Masif üst kapaklı, CE cutaway ve ince saplı modellere yöneleceğim. Bu arada önerdiğiniz modelleri sıfır bulamadım, sıfır alacağım. Bu kriterlere uygun 20K-30K arası güncel marka-model öneriniz varsa çok sevinirim.
thin line olunca taşıması kolay oluyor, ses konusunda ise baslar azalıyor gibi düşünebilirsiniz. örneğin drednot gövdeli gitarların iç hacmi büyük olduğundan sesi de derinden geliyor gibi olur. son zamanlarda cort ve lag marka gitarlar bu özellikleri daha uygun fiyata sunma eğiliminde olabiliyor. akustik gitarı bıraktığımdan güncel modelleri bilmiyorum.

hızlıca şöyle bir göz gezdirdim ve LAG GLA T88DCE modeli gözüme çarptı. tabi marka modeli belirledikten sonra herhangi bir kronik problemi var mı diye de ek bir araştırma gerekebilir.

Bir de detay bilgi olarak gitarın sadece üst kısmının masif olması yeterli olacaktır. yan ve arkaların da masif olması elbette gitarı daha pahalı yapar fakat tondaki iyileşme fiyatına göre fazla olmaz. Genelde üst ağaç ladin olur; bazen de sedir ve maun ağaçları kullanılabilir. Ladin olursa (yamaha, takamine) biraz daha tiz ses verir, takamine gitarlara teneke sesli denmesinin sebebi bu oluyor. Seagull S6 gitarının öne çıkmasının ve bir ara çok popüler olmasının sebebi de sedir ağacı kullanmasıdır, sedir olunca daha bir mid frekanslı doğal bir ses tonu oluyor.

Elektro akustik olacağından biraz da elektronik aksama da dikkat etmek gerekebilir, onların da bence bir tier listi vardır (o kısmı çok bilmiyorum).

Son düzenleme:

Geri