Özellikle distortion tonlarında yaşadığım bir sorun bu; M Audio BX5 monitörlerim var, MAudio 192 ile kayıt yapıyorum, kullandığım bir kaç amfi simülatörü var (POD, Genesis 3) ve bazen de Digitech prosesörlerin kabin emülasyonları (RP-20, 2112) ile kayıt yapıyorum. Özellikle mute (tıkalı) şekilde çaldığım La telinde ve bilhassa da Do diyezde (4. perde) durduramadığım bir "umph" (veya İngilizce tabiriyle "oomph") alıyorum. 31 bant dijital bir grafik ekolayzır ile deneme yanılma yöntemi kullanarak gümbürdeyen frekanların 125-160 Hz'de olduğunu keşfettim, bu bantları iyice kıstığımda sorun çözülüyor, ancak ton da bundan fazlasıyla etkileniyor ve nazal bir tını alıyor, dolayısıyla bu da tam anlamıyla bir çözüm değil. Dinlediğim müziklerde böyle bir "gümleme" duymuyorum, monitörlerim çok açık değil, midleri bir miktar alınmış, klasik bir 80ler hard rock-heavy metal tonu ile çalmaktayım, ayrıca kompresörü kapattığımda da benzer bir sorun yaşıyorum. Kullandığım amfi simülasyonlarının bazı frekansları abartılı pompalayabileceğini de düşünüyorum, ama aşağı yukarı her cihazla bu sorunu yaşamak da oldukça tuhaf bir durum.. Bu soruyu sorduğumda yabancı bir forumda odaya has ekolayzır analizi ve ayarı yapılmasından tutun (profesyonel işi, benim için söz konusu olamayacak bir opsiyon), odadaki her hangi bir şeyin rezonans yaratabileceği ihtimaline değin farklı nedenler söylendi. Ancak bu tip bir gümlemenin normalde gitar tonunda olmaması gerektiği konusunda hemfikirler..Zaten söz konusu ses diğerlerine göre yapay ve görece daha yüksek tınılı olarak duyulduğu için estetik olarak da çok rahatsız ediyor kulağı..Ancak sinyalim kesinlikle clip düzeyinde değil.. Önerilerinizi bekliyorum..