Elektro gitar akort etme

Efe

Synt4x
Az önce teli patlattım bir daha bu durumu yaşamamk için soruyorum bu akor sırası neye göre gidiyor 6 tellerde tel elime hiç sert gelmedi A4 akorundayı eb4 için ayarlamaya tam hazırlanıodum yanlışlıkla geri çektim şak diye patladı

"Akor" değil; "Akort".
A4 ile Eb4 ne alaka? İkisi aynı akort diziliminde olamaz. Standart Akort dizilimi E-A-D-G-B-E.
Kusura bakmayın çok sinirli bir şekilde yazdım patladığı an 1.tel a4 gösterirken patladı ilk defa dedim : Db-Ab-Db-Gb-Bb-Eb yapayım ddedim linkin park çalmaak için ama olayı büyük ihtimalle çok yanlış yerden anladım

Size bu formülü kim verdi? Kemana göre mi ayarladınız? 4. oktav gitara göre değil ki. Patlar tabi.
Gitarı Standart dizilim konuşuyorsak; kalından - inceye doğru; E2-A2-D3-G3-B3-E4 ayarlayacaksınız.

Size bu formülü kim verdi? Kemana göre mi ayarladınız? 4. oktav gitara göre değil ki. Patlar tabi.
Gitarı Standart dizilim konuşuyorsak; kalından - inceye doğru; E2-A2-D3-G3-B3-E4 ayarlayacaksınız.
Teşekkürler bro bu forumda hep yardımın dokunuyor saol bilgim olmadığı için böyle oldu. İnternetten linkin park öğretici videosu açmıştım ve akort da bu yazıyordu bende teli elledim hiç sert gelmedi bir anda patladı olsun bir şey öğrenmiş oldum bahsettiğim video:

Pekala bir daha tel patlatmamam için bir akort rehberi var mıdır
Youtube'dan gitara başlangıç videoları izle, akort yapan bir kaç abi vardır az çok tellerin standart akordunda nasıl duyulduğunu bir anla. Kulağın alışsın ve o seslerden daha inceye çıkmaya çalışma sakın, son gibi düşün o dizilim. Ondan daha kalın tellere çekmek için de sadece gevşet sakın sıkma. Guitar Tuna uygulamasını kullanmayı öğren oradan daha rahat ayarlarsın.

Dedikleriniz için sağolun metal çalıcam diye tune ayarı gördüm işte patladık yanlış yaptık biraz , ilerleyene kadar 1 yıl falan normal sabit akorda çalacağım teşekkürler

madem bir yola girdin bari jargonu da doğru kullan... tel patlatmak diye bir şey yok, tel kopması olur o... metal çalmak için tune ayarı diye bir şey de yok... drop tuning denilen olayı duydun herhalde ki ama o da şart değil daha EADBGE nedir öğrenmeden
önce basit ve temel konulara odaklan 🙂

madem bir yola girdin bari jargonu da doğru kullan... tel patlatmak diye bir şey yok, tel kopması olur o... metal çalmak için tune ayarı diye bir şey de yok... drop tuning denilen olayı duydun herhalde ki ama o da şart değil daha EADBGE nedir öğrenmeden
önce basit ve temel konulara odaklan 🙂
Kusura bakmayın yeniyim oluyor öyle 😀 akort değil akor diyorum bazen galiba forumdaki düzeni bozan biriyim 🙁(

@Synt4x
Ben bir süre bire bir- ders almanız taraftarıyım. Belediyelerin ücretsiz eğitimleri var. Elbette metal çalmıyorlar ama başlangıç aşamasındaki bir çok şeyi doğru öğrenmenizi sağlar. Daha sonra kendi kendinize ilerleyin. Şu anda daha akort ederken bile çok acayip yollara sapıyorsunuz. Bu şekilde işiniz çok zor olur.

@Synt4x
Ben bir süre bire bir- ders almanız taraftarıyım. Belediyelerin ücretsiz eğitimleri var. Elbette metal çalmıyorlar ama başlangıç aşamasındaki bir çok şeyi doğru öğrenmenizi sağlar. Daha sonra kendi kendinize ilerleyin. Şu anda daha akort ederken bile çok acayip yollara sapıyorsunuz. Bu şekilde işiniz çok zor olur.
teşekkürler yakında almayı düşünüyorum klasik çalan biriydim akort yapıyordum ama elektroda yaparken belki ya farklıdır gibi düşünüp biraz acemilik yaptım ilginiz için sağolun

Geri