Kusura bakmayın çok sinirli bir şekilde yazdım patladığı an 1.tel a4 gösterirken patladı ilk defa dedim : Db-Ab-Db-Gb-Bb-Eb yapayım ddedim linkin park çalmaak için ama olayı büyük ihtimalle çok yanlış yerden anladım"Akor" değil; "Akort".
A4 ile Eb4 ne alaka? İkisi aynı akort diziliminde olamaz. Standart Akort dizilimi E-A-D-G-B-E.
Teşekkürler bro bu forumda hep yardımın dokunuyor saol bilgim olmadığı için böyle oldu. İnternetten linkin park öğretici videosu açmıştım ve akort da bu yazıyordu bende teli elledim hiç sert gelmedi bir anda patladı olsun bir şey öğrenmiş oldum bahsettiğim video:Size bu formülü kim verdi? Kemana göre mi ayarladınız? 4. oktav gitara göre değil ki. Patlar tabi.
Gitarı Standart dizilim konuşuyorsak; kalından - inceye doğru; E2-A2-D3-G3-B3-E4 ayarlayacaksınız.
Pekala bir daha tel patlatmamam için bir akort rehberi var mıdırGitarı önce kalından inceye doğru E-A-D-G-B-E olarak akortlayacaksın, daha sonra en kalın E telini gevşetip D yapacaksın, hepsi bu.
Akort rehberinden önce bir akort cihazına ihtiyacın var. Akort cihazın var mı? Eğer varsa mi la re sol si mi yani E A D G B E diye akort edeceksin hepsi bu. Başka şeye elleme sonra gitarı çalmaya başla. Arada bir akort cihazınla gitarını kontrol et.Pekala bir daha tel patlatmamam için bir akort rehberi var mıdır
Yani çok gereksiz bir şey ama illa ki vardır.Pekala bir daha tel patlatmamam için bir akort rehberi var mıdır
Youtube'dan gitara başlangıç videoları izle, akort yapan bir kaç abi vardır az çok tellerin standart akordunda nasıl duyulduğunu bir anla. Kulağın alışsın ve o seslerden daha inceye çıkmaya çalışma sakın, son gibi düşün o dizilim. Ondan daha kalın tellere çekmek için de sadece gevşet sakın sıkma. Guitar Tuna uygulamasını kullanmayı öğren oradan daha rahat ayarlarsın.Pekala bir daha tel patlatmamam için bir akort rehberi var mıdır
Kusura bakmayın yeniyim oluyor öyle 😀 akort değil akor diyorum bazen galiba forumdaki düzeni bozan biriyim 🙁(madem bir yola girdin bari jargonu da doğru kullan... tel patlatmak diye bir şey yok, tel kopması olur o... metal çalmak için tune ayarı diye bir şey de yok... drop tuning denilen olayı duydun herhalde ki ama o da şart değil daha EADBGE nedir öğrenmeden
önce basit ve temel konulara odaklan 🙂
Pekala bir daha tel patlatmamam için bir akort rehberi var mıdır
teşekkürler yakında almayı düşünüyorum klasik çalan biriydim akort yapıyordum ama elektroda yaparken belki ya farklıdır gibi düşünüp biraz acemilik yaptım ilginiz için sağolun@Synt4x
Ben bir süre bire bir- ders almanız taraftarıyım. Belediyelerin ücretsiz eğitimleri var. Elbette metal çalmıyorlar ama başlangıç aşamasındaki bir çok şeyi doğru öğrenmenizi sağlar. Daha sonra kendi kendinize ilerleyin. Şu anda daha akort ederken bile çok acayip yollara sapıyorsunuz. Bu şekilde işiniz çok zor olur.