Elektro gitar amfi önerisi

erhano33

erhano33
Herkese merhaba. 10 sene sonra müziğe tekrardan başladım. 2 aydır kursa gidiyordum. Memleketime taşındığım için kurs aldığım hocama danışamadım. Buraya sormak istedim. Hocamın tavsiyesi ile Gitar ve prosesör aldım. Hocam da gitarımla prosesörümde ton yazdı. Henüz daha amfi almadım. Amfi konusunda kararsızım çünkü amfilerin kendilerinde olan tonlarla prosesördeki tonların birbiri ile çarpışma mevzusu olduğunu duydum. Bu çarpışma mevzusu ne kadar doğru bilmiyorum bu konuda bilgisi olan var mı? Eğer bu bilgi doğru ise efektsiz kullanabileceğim amfi türü var mı? Ton çarpışma mevzusu ne kadar önemli bir konu?
Eğer önemsiz bir konu ise bütçeyi çok zorlamayacak seviyede bir amfi öneriniz var mı?
Aynı zamanda Ton çarpışması yaşamayacağım amfi öneriniz var mı?
Dipnot: Amfiyi evde pratik yaparken kullanacağım. Çok aşırı yüksek watt lı olmasına gerek yok.

Gecmis donemlerde prosesoru bir cok farkli ses kaynagina baglayarak kullanmisligim vardir. (cep telefonu kulakligi, monitor kulaklik, referans monitor hoparlorler, ev sinema sistemi, ses bombasi, sound bar, mixer, soundbar, araba aux vs.)

En mantikli buldugum kullanim sirasi (kendimce):
1-FRFR Amfi
2-Referans Monitor (6.5" ve uzeri oneririm)
3-Send/Return'lu Amfi

Send/Return veya Fx/Loop gibi giris ve cikislari olan bir amfi alip "return" kismindan prosesoru baglayabilirsin.

Amfi, drive, efekt vs. bir cok uyumsuzlugu atlamis olursun.

Geriye bir tek kabin simulasyonu konusu kalir:
Muhtemelen prosesordeki tonda secilmis bir kabin simulasyonu vardir, amfinin kabinini de kullaninca ikisi uyusmazlik yapabilir. Denersin kulagina hos gelmiyorsa prosesorun icinden kabin simulasyonu kapatilabilir.

Nasil yapilacagi mutlaka internette vardir, en kotu buraya konu acarsan mutlaka ayni prosesorden kullanan ya da kullanmis biri tarif eder diye inaniyorum.

Butce konusunu bilemem ancak eger butce elveriyorsa icindeki hoparlor 10" veya 12" capinda bir amfi oneririm. Hem hissiyati daha iyi olur hem de ileride farkli projeler yapmak istersen elverisli olur. (amfinin kendisini kullanmak, analog pedalalra gecis yapmak vs.)

----

Evde gitar amfisi ve analog pedallardan olusan analog bir setup kullaniyorum.

Seyyar olsun her yere kolayca tasiyayim diye Tech 21 FlyRig diye bir alet aldim. (bu da prosesor gibi bir sey, uzerinde amfi sim ve kabin sim var) Bu aleti evde amfiye baglarsam kabin sim kapali sekilde kullaniyorum. Farkli bir ses kaynagina baglarsam kabin sim acik sekilde kullaniyorum.

Bazen bu prosesorumu (Tech21) normal amfiye return'den bagliyorum. Boyle olunca kabin simulator ozelligini kapatiyorum. Bazen ise baska ses kaynaklarina bagliyorum. Boyle olunca kabin simulator ozelligini aciyorum.

Geri