Elektro gitar bakımı

Öncelikle merhaba, Gitarımı 6 ay önce aldım ve her gün en az 3-4 saat çalıyorum sizce telleri değiştirmeli ve bakım yapmalı mıyım yaparsam da nasıl ve hangi malzemeleri kullanmalıyım -Sadece haftada bir ıslak bezle toz alıyorum - .Gitarı internetten aldım ve teşhir ürün olup olmadığını da bilmiyorum
20241112_132105.webp
20241112_132119.webp

Son düzenleme:
Tetanoz olmadan önce değiştirirsen iyi edersin. İnternette Dunlop marka gitar bakım kitleri satılıyor, satın alabilirsin. Gitar bakımı ile ilgili de Youtube'de milyonlarca video var. Burada anlatılmasından ziyade videolar sana daha fazla yardımcı olacaktır.

Gitarım sürekli parlak duracak kardeşim demiyorsanız polish gibi ürünler almaya gerek yok. Ayrıca gitar çalmadan önce ellerinizi güzelce yıkar, gitar çaldıktan sonrada tellerinizi silerseniz tel temizleyiciye de gerek yok. Sadece limon yağı yeterli sizin gitarınıza. Boşuna babanıza masraf çıkartmayın.

Tel işleri de biraz tecrübe gerektirir. Hangi tel hoşunuza gideceğinizi tespit etmek için denemek gerekir. Ernie ball iyidir ama zamanla kararır ve paslanır. Bazı insanlar tonunu sever 3-4 aya bir değiştirir. Elixir uzun ömürlüdür. Kolay kolay kararmaz. Kişinin takıntısına bağlı olarak 6-7 ayda değişir. Elixir alıp aylık tel değiştiren arkadaşım var. Tel kalınlığı da tamamen size bağlı. Dediğim gibi lezzeti farklıdır. Deneyerek bulacaksınız zamanla. Ben merak ettiğim için zamanında kobalt tel aldım, karbon aldım mesela.

Yorumun için teşekkürler bütün sorularıma cevap buldum. Elixir Optiweb almaya karar verdim başka zaman değiştirişimde de ernie ball alırım hangisi hoşuma giderse ondan devam ederim. Bakım için de sadece limon yaği alacağim. İyi günler diliyorum

Geri