Elektro gitar boyutu

Merhaba. Ben kendime ilk kez bir elektro gitar alacağım ve biraz araştırmalarım sonucunda yamaha pacifica 112j almayi dusunuyordum fakat geçen gün mağazaya gittiğimde boyutu bana cok küçük geldi. Ben 190cm 100 kilo adamım ve bel sorunlarimda olduğundan bu beni zorladı. 2 senelik klasik gitar geçmişim de olduğu için az çok bel ağrısı çekmişimdir. Size sorum bu istediğim Tarz gitarin büyükleri oluyor mu olmuyorsa da öneriniz var mı?

Baktığınız gitar Strat kasa olarak geçer. O kasaların boyutu 3-5 mm farkla hep aynı. Oturarak çalarken gitarı askı ile üzerinize asarak kullanabilirsiniz. Eğilmek zorunda kalmazsınız. Bu da bir yöntem.

Boyutu değil işlevi önemli 😁
Şaka bir yana çoğu gitarın boyutu aşağı yukarı aynıdır.
24.75" skala ( Les Paul tarzı kasalar),
25.5" skala ( piyasadaki çoğu strat ve diğer şekil kasa gitarlar)
Bir de Bariton dediğimiz gitarlar var, uzun skala. Onlar da 25.5 inç üstü, 27-28 inç çoğunlukla. Daha düşük akortta çalmak için.
Sizin denemiş olduğunuz Yamaha sanırım 25.5 inç skala.

Gövde büyük olsun derseniz V kasa, Explorer kasa modeller olabilir. Les Paul kasa fiyatların gövdesi de görece az biraz daha büyük ve daha kalın oluyor, haliyle gitarın ağırlığı da yükseliyor. Ortalama bir gitar 3-4.5 kg arası değişiyor. 2 buçuk kiloluk headless gitarlar da var ama size hitap etmez, zira daha küçükler
Bu saydığım özellikler dışında da büyük boy gitar yok.
Siz klasik-akustik gitara alıştığınız için size ilk bakışta garip gelmiştir belki.

Geri