Elektro Gitar Çalma Serüveni

Selman

Selmqn
Arkadaşlar merhaba. Uzun zaman önce Sx VTG Series Custom Handmade gitarı ve Boston GF-15 amfiyi aldım. Özellikle Klasik Heavy Metal, 70-80's Hard Rock dinliyorum. Ritchie Blackmore, Black Sabbath, Dokken favorilerimden. Gitar işine bir türlü tam tekmil girişemedim, sürekli belirli bir eşikte kaldım. Gitara çığlık attıran o solo parçaları çalmak istiyorum ama şunları şunları öğrenmem lazım diyip daha başlamadan yoruluyorum. Süreklilik için kendime günlük rutinler koymak istiyorum. Sizce nasıl bir yol haritası izlemeliyim, sadece 15-20 dakika metronom egzersizi yapıp gitarı bir kenara atmanın ötesine nasıl geçebilirim?

Çalmak istediğim/planladığım bazı parçalar da şu şekilde, bunlara ilişkin de önerileriniz varsa dinlemek isterim.

1) Wasting Love - Iron Maiden (0.00 - 0.25)
2) Doctor Doctor - UFO (0.00 - 1.00)
3) Strange Wings - Savatage (2.14 - 2.27)
4) Astronomy - Blue Öyster Cult
5) Bir Daha Asla - Grizu
6) Man On The Silver Mountain - Rainbow
7) Sixteenth Century Greensleeves - Rainbow

Hocam öncelikle ev ortamında gitarını göz önüne bir koy bence. Hele ki bilgisayar başına oturduğunda elini atıp çalabileceğin mesafede olması büyük motivasyon kaynağı olur. Ayrıca youtube feedin ve instagram reelslerin gitar videoları dolduğu vakit sürekli maruz kalacağın için canını çektirecektir diye düşünüyorum. Wasting love introsu hem çalması hem içinde barındırdığı tekniklerle güzel bir başlangıç olur diye düşünüyorum. Bence ama gitarı çalmak için önce sıkıcı bir süreç geçirmek gerekiyor. Yani en azından mi ve la tellerinin notalarını ve bareli akorları öğrenirseniz diğer bütün öğreneceğiniz şarkılarda önemli bir kulak aşinalığı sağlayacaktır diye düşünüyorum.

Hocam öncelikle ev ortamında gitarını göz önüne bir koy bence. Hele ki bilgisayar başına oturduğunda elini atıp çalabileceğin mesafede olması büyük motivasyon kaynağı olur. Ayrıca youtube feedin ve instagram reelslerin gitar videoları dolduğu vakit sürekli maruz kalacağın için canını çektirecektir diye düşünüyorum. Wasting love introsu hem çalması hem içinde barındırdığı tekniklerle güzel bir başlangıç olur diye düşünüyorum. Bence ama gitarı çalmak için önce sıkıcı bir süreç geçirmek gerekiyor. Yani en azından mi ve la tellerinin notalarını ve bareli akorları öğrenirseniz diğer bütün öğreneceğiniz şarkılarda önemli bir kulak aşinalığı sağlayacaktır diye düşünüyorum.
Eyvallah hocam, teşekkür ederim tavsiyeler için.

Geri