Narnia'nın kapısında giriyoruz demek .... o zaman ben de bir hayat sırrı vereyim:
Pas tek sorun değil. Elixir de kullansan (ki 10 yıldır başka marka kullanmadım) tellerin doğal bir ömrü vardır. Çaldıkça esnekliği ve akort tutarlılığı azalır, tonu kaybolur.
Okside olmamış ama 9 ay kullandığın Elixir sadece göz zevkini tatmin eder, çalım açısından don lastiği gibi olur. En basit kural mevsimler arası büyük ısı farkı olduğundan 3 hadi olmadı senede 2 kere sıcak/soğuk dönem diye zaten tel değiştirmekte fayda var. Yani bütçe aşırı düşük ve çok başlangıç diye diyorum... ideali ev tipi amatör kullanıcı için şartlara göre 1-2 ayda bir filan değiştirmektir. Elixir ile hadi 3-4 olsun.
Bir de şu var başlarda acemilikle takarken/çalarken biraz daha fazla tel kopartıyor insan ... 200 liraya yaklaşan Elixir setten bir tel koparıp sonra buraya 5'i dursun kopanı 5 liralık çakma Çin teli taksam sorun olur mu diye başlık açmasın arkadaş 🙂 .... orta karar ama iyi marka bir şey daha mantıklı ... ve bunu son 10 senede 100 küsur paket filan Elixir tüketmiş bir Elixir fanboy olarak söylüyorum.