Elektro gitar kalın tellerin cızırtı yapması

Merhabalar, 2. el bir elektro gitar aldım ve hiçbir sorunu yoktu bayağı araştırarak bir yamaha pacifica 112v almıştım. daha sonraysa tellerini değiştirmesi için bir gitarcıya götürdüm gitarı aldıktan sonra eve götürüp çalmayı denedim ama kalın olan tellerde perdeye çarparak cızırdama yaptığını farkettim teller değişmeden önce bu sorun yoktu neyden kaynaklanıyor olabilir?

Yeni takılan teller öncekinden incedir, bu sebeple teller daha fazla sallanır ve perdelere çarpma durumu artar. Ayrıca, ince telde sap daha az gerileceği için sapın içbükeyliği azalır, bu da dızlamaları arttırır.

Yeni takılan teller öncekinden incedir, bu sebeple teller daha fazla sallanır ve perdelere çarpma durumu artar. Ayrıca, ince telde sap daha az gerileceği için sapın içbükeyliği azalır, bu da dızlamaları arttırır.
peki yapmam gereken şey ne? şuan bir amfim yok yakın zamanda alacağım zaten bu yüzden pratik yaparken yüksek ses çıkarmam gerekiyor buda cızırtı demek, yani yapabileceğim bir şey varmı?

Sapı salmak lazım. Böylece içbükeylik artacak.

Sadece kalın tellerde dediğin için, 12. perde ve daha üst perdelerde dızlama olmadığını varsayıyorum tabi. 12. perde ve daha üst perdelerde de dızlama varsa telleri köprüden yükseltmek de gerekecek.

Geri